По време на посещението си в България на 6 юли,

...
По време на посещението си в България на 6 юли,
Коментари Харесай

Наследникът на Гешев отказа да използва бронирания автомобил

По време на визитата си в България на 6 юли, Володимир Зеленски се е возил в блиндирана лимузина " Ауди A8 ", която преди този момент е бе употребена от някогашния основен прокурор Иван Гешев. Тази бронирана кола с високо равнище на отбрана беше предоставена на Националната работа за защита (НСО), откакто Гешев бе отхвърлен от поста.

 

И двете бронирани лимузини " Ауди A8 ", за които страната е заплатила над 1,2 милиона лв. преди две години, към този момент ще се употребяват от НСО за транспорт на високопоставени публични посетители на България. Първият чужденец, който беше транспортиран в тези тежки транспортни средства, беше украинският президент Володимир Зеленски. Неговото посещаване в София се отличи със вербален конфликт сред Зеленски и президента на България Румен Радев, и  провокира огромен интерес измежду българската демократична общественост.

 

Информатор от НСО разкри, че едно от изискванията за провеждането на дълго чаканото посещаване на Зеленски в България беше даването на президента на Украйна на блиндиран автомобил с най-висока степен на отбрана, клас B7. Такива лимузини бяха закупени единствено от " Ауди " през 2020 година за потребностите на Иван Гешев. Втората лимузина " Ауди ", обаче, не беше разполагаем на Зеленски и екипа му, тъй като към момента не е била поправена. Припомняме, че употребяваното от Гешев возило, стана цел на атентат през май тази година, когато бомба бе взривена по пътя София – Самоков. Този случай провокира трагични събития, които доведоха до предварителното освобождение на обвинител номер едно в страната.

 

След уволнението на Иван Гешев за краткотраен прокурор бе определен Борислав Боби Сарафов, който отхвърли да употребява блиндираните " Ауди " -та и те към този момент изцяло са разполагаем на НСО за транспортиране на задгранични делегации. Гешев, който към момента употребява държавна защита, се придвижва в страната със " непретенциозен " джип " Volkswagen Touareg ", който не е брониран.

 Инфо: Уикенд

Тагове: Володимир Зеленски Иван Гешев Борислав Боби Сарафов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР