По време на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в

...
По време на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в
Коментари Харесай

Русия строи ядрена инсталация в Сърбия

По време на визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в Белград бе подписано междуправителствено съглашение сред Русия и Сърбия за съдействие при построяването на Център за нуклеарна просвета, технологии и нововъведения на територията на Република Сърбия.
От съветска страна документът бе подписан от генералния шеф на държавната корпорация „ Росатом “ Алексей Лихачов, а от страна на Сърбия - от министъра на нововъведенията и софтуерното развиване Ненад Попович. Церемонията се състоя в наличието на премиера на Русия Дмитрий Медведев и президента на Сърбия Александър Вучич.
С подписването на документа приключи образуването на нужната нормативно- правна база, която разрешава да се премине към подготовка и подписване на първите изпълнителни контракти. Дейността на Центъра ще подкрепи работата в редица жизненоважни области като производството на радиоизотопи за медицински, промишлени и селскостопански цели, производството на легиран силиций за промишлеността, оказване на услуги за установяване на елементния състав на руди и минерали, екологични проби, подготовка на фрагменти за атомната индустрия, както и развиването на нововъведенията и проучванията в региона на цифровите технологии и доста други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР