По време на посещение в Украйна американски държавни служители обявиха

...
По време на посещение в Украйна американски държавни служители обявиха
Коментари Харесай

The Washington Post: САЩ предупредиха Украйна за повратна точка във войната с Русия

По време на посещаване в Украйна американски държавни чиновници оповестиха " повратна точка " във войната с Русия, съобщи The Washington Post. Най-добрият сюжет за администрацията на Джо Байдън е Украйна да си възвърне колкото се може повече територия през идващите месеци, преди да стартират договарянията. Освен това, съгласно американското разузнаване, Украйна към момента няма да може да провежда нахлуване против Крим.

Американски чиновници са засилили натиска върху Киев за реализиране на по-големи триумфи на бойното поле, твърди WP. И до момента в който Вашингтон даде обещание да поддържа Киев „ колкото е належащо “, управляващите виждат последните пакети с помощ като най-хубавия метод да „ трансформират хода на войната “. „ Колкото е належащо “ се отнася до мащаба на спора. Това не важи за размера на помощта “, изяснява неназован източник на The Washington Post.

Изданието отбелязва, че по-ранните пакети за помощ са получили мощна двупартийна поддръжка и Конгресът е „ дал на Белия дом повече, в сравнение с е изискал “. Но това беше, когато Камарата на представителите се ръководеше от демократи. Сега Белият дом работи с Конгреса за одобрение на $10 милиарда бюджетна помощ за Украйна.В допълнение, администрацията на Джо Байдън може да разгласи нов пакет от военна помощ идната седмица, на годишнината от навлизането на съветските войски. През същия интервал се чака да бъдат въведени нови антируски наказания, припомня The Washington Post.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР