По време на пороя в София десетки автомобили бяха изоставени

...
По време на пороя в София десетки автомобили бяха изоставени
Коментари Харесай

Какво да нарпавим, ако колата затъне във вода?

По време на пороя в София десетки коли бяха изоставени в най-ниските точки на града, затънали във вода. На смешка или не във Фейсбук даже се появи група за изгубени и открити регистрационни номера.
Какво би трябвало да направи всеки водач, чиято кола е била под вода - наложително две неща - да се обади на застрахователя си и след това да я прегледа при експерт. Причината е, че даже и да не дава тип, че има проблем, по мотора или електрониката може да има повреди. Това поучава автомобилният играч Румен Дунев.
Най-важното нещо е водачът да реши обстановката . Като видят, че равнището на водата се качва, по – добре е водачът да спре и да се върне обратно. Тъй като въздушният филтър при мотор с вътрешно горене може да засмуче вода и да нарави воден удар и това поврежда мотора.
Проверката след попадането във вода е наложителна.
Кога колата ни е застрашена? Когато равнището на водата мине над равнището на фаровете. Тези, които имат застраховка, би трябвало неотложно да уведомят застрахователя си. Загрят автомобил с мотор с вътрешно горене , попаднал в студена вода, може да има вреди по мотора – може да се изкриви даже и глава. При дизеловите коли – горивната помпа и ижекторите са много скъпи, по тази причина има добавки – изсушители, които би трябвало да се прибавят, с цел да изсушат мотора.
Автоматиците ли са най-застрашени – те са най-скъпи. Атомобилите, в които е влезнала вода в купето, би трябвало да бъдат оставени да изсъхнат, с леко отворени прозорци.
Попадайки влага в множеството електроника – тя може да реагира след време. Всички букси би трябвало неотложно да се напръскат с контактен спрей. Буксите последователно стартират да отхвърлят – през днешния ден фаровете, на следващия ден еърбеците. Колата може да не дава признаци на щета, а признаците да се появят след време.
За собстевниците на електрически коли – да търсят осигурител. Автомобилът не би трябвало да е напрегнат. Трябва да се разкачат батериите – те са една от най-ниските точки в колата. Тя би трябвало да се подсуши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР