По време на политическата дискусия за развитие на електронното правителство

...
По време на политическата дискусия за развитие на електронното правителство
Коментари Харесай

Каримански от ИТН предлага Министерство на дигитализацията

По време на политическата полемика за развиване на електронното държавно управление Любомир Каримански от " ИТН " предложи основаването на Министерство на дигитализацията. То би могло да включва ДАЕУ и елементи от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Каримански предложи въвеждане на електронното отдалечено гласоподаване, понижаване на бюрокрацията и административното задължение посредством бистрота на електронните услуги и присъединяване на жителите на всички равнища.

Необходимо е да се знаят провокациите при въвеждане на електронното ръководство - те са институционални, софтуерни и културни, сподели Каримански. Той посочи смисъла на яснотата на публичните поръчки, тъй като в този момент не са ясни процесите за основаване на критериите по публичните поръчки. По думите му от изключително значение е въвеждане на изкуствен интелект в работата на администрацията, с цел да може да се намира информация потребна за хората, а не такава, която да ги затрудни.

Каримански уточни и смисъла на електронната идентификация, за която може да се употребява опитът на банковата система. Нужно е да се направи Единен интегратор за кредитна информация, който ще е значим за дребния бизнес, добави той. В киберсигурността главните проблеми са в нормативната база, сподели още той. Няма ефикасни осведомителни системи, липсва предварителната защита и образованието на чиновниците, свързани с киберзаплахите, както и с ниската софтуерна просвета на чиновниците на фирмите, добави Каримански.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР