По време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург

...
По време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург
Коментари Харесай

Емил Радев: България в Шенген означава по-сигурен ЕС

По време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург бе извършен спор с комисаря за миграция и вътрешни работи Димитрис Аврамопулос по отношение на положението на Шенгенското пространство.
Участие в дебата взе също българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев, който за следващ път прикани за приемането на България в Шенген. По-конкретно, Емил Радев акцентира значимостта всички държави-членки на Европейския съюз да бъдат част от Шенген, при изискване, че са изпълнили нужните, законово-установени критерии. Евродепутатът напомни, че България и Румъния са сторили това още преди седем години и сега ползват изцяло шенгенското законодателство, както и са част от редица европейски ограничения за защита на границите - Европейската гранична и брегова защита, системата Вход/изход, Визовата осведомителна система. Той прикани още Съветът да даде в скоро време безусловно цялостен достъп на двете страни до Шенгенската осведомителна система. Емил Радев акцентира още, че България пази най-трудната и най-натоварена външна европейска граница, тази с Турция, както от нарушители, по този начин и от незаконни мигранти. „ България действително е част от Шенген! ", съобщи изрично евродепутатът, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Затова Емил Радев прикани да бъде взето политическо решение за повдигане на вътрешния граничен надзор и за присъединението на страната към Шенген. В умозаключение той съобщи, че България в Шенген значи по-сигурен Европейски съюз!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР