По време на пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум,

...
По време на пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум,
Коментари Харесай

Путин коментира краят на доларовата доминация

По време на пленарната сесия на Петербургския интернационален стопански конгрес, съветският президент Владимир Путин засегна тематиката за господстващото състояние на щатския $ и евентуалния завършек на неговото ръководство в международната финансова система.

Путин посочи , че Русия няма желание да дедоларизира стопанската система си, нито пък се стреми да въздейства върху дедоларизацията на международната стопанска система.

Той акцентира, че въздействието на дадена валута върху международната стопанска система е тясно обвързвано с икономическата мощ на емитиращата страна.

Признавайки забележителната икономическа мощност на Съединените щати, Путин посочи възходящата икономическа мощност на Китай, заявявайки, че неговата стопанска система е надминала тази на Съединени американски щати във връзка с паритета на покупателната дарба.

Путин също по този начин изрази угриженост за това, че държавното управление на Съединени американски щати употребява $ като оръжие за икономическо и политическо въздействие.

Той посочи, че сходни дейности пораждат подозрения по отношение на надеждността на американската валута за интернационалните търговски разплащания и за поддържане на запаси.

Освен това Путин означи, че делът на разплащанията във валути като еврото и националните валути се усилва, до момента в който някои райони обмислят основаването на лични валути.

Руският президент акцентира, че намаляването на потреблението на $ и изследването на различни валути не се въздейства от Русия. Той съобщи, че в случай че наклонността за понижаване на разплащанията в долари и появяването на нови тържища за нефт и газ, които не употребяват $, се резервира, това може да значи началото на края на господството на $.

Путин изясни тези събития с дейностите на американското политическо управление, като го упрекна, че злоупотребява с доверието на американския народ и способства за отрицателните последствия, свързани с евентуалния крах на $. Той също по този начин удостовери убеждението си за усилване на наклонността на многополюсност и за евентуалните загуби за тези, които не съумеят да се приспособяват към тази смяна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР