По време на пътуване много хора се опитват да съкратят

...
По време на пътуване много хора се опитват да съкратят
Коментари Харесай

10-те най-красиви и интересни летища в света

По време на пътешестване доста хора се пробват да съкратят времето, прекарано на летището, с цел да доближат бързо до местоназначението си. Но по този метод нетърпеливите пасажери пропущат опцията да видят едни от знаковите и забавни забележителности на актуалния ни свят.

Самите летища могат да бъдат доста забавни места, специалистите поучават да не се лишавате от удоволствието да научите повече за тях и да прекарват времето си там прелестно и потребно.

По-долу ще разкажем за 10-те най-красиви и забавни летища в света.
 Снимка 283427
Източник:

Летище Чанги, Синапур

Летището се ръководи от Гражданската въздухоплавателна администрация на Сингапур и е в съществена база на Singapore Airlines, Singapore Airlines Cargo, Scoot, SilkAir, Tiger Airways, Jetstar Asia Airways, Valuair и Jett8 Airlines Cargo.

Комплексът е значим фактор за стопанската система на Сингапур (с оборот над 4,5 милиарда сингапурски долара) и шеф за 13 000 души.

От откриването си през 1981 година летището се трансформира в образец за авиационната промишленост, като получи над 280 награди за 20-годишен интервал от 1987 до 2007 година.

През 2018 година летището беше прието и за най-хубавото летище в света в годишното изследване на World Airport Award компании Skytrax премия Skytrax.

Всеки летищен терминал има ботаническа градина. Освен това на летището са основани дребни азиатски езера, които оказват помощ на туристите да се провиснал и да се насладят на спокойствието.

Има гратис кино, плувен басейн на покрива и спа салони, отворени 24 часа в денонощието.
 Снимка 411014
Източник:

Международно летище Хонконг

За пасажерска приложимост летището беше намерено през 1998 година, като размени остарялото Кай Так и стана значим районен център за транспорт на товари и хора като въздушна врата към континентален Китай, Източна и Югоизточна Азия.

Това е едно от най-натоварените летища в света. Въпреки относително късата история, то неведнъж е печелило интернационалните награди като най-хубавото летище в света.

Летище Хонконг работи 24 часа в денонощието. То е съществена база за Cathay Pacific (националната самолетна компания на Хонг Конг), Dragonair, Хонг Конг Airlines, Hong Kong Express Airways и Air Hong Kong, Kalitta Air и UPS Airlines.

Има повече от 80 ресторанта, предлагащи кухня от целия свят. Ресторантите варират както в цената, по този начин и в предлаганата храна, някои оферират опция да се насладите на жива музика, а има и заведения за хранене, където можете да хапнете бързо преди хвърчене.

Ако приказваме за магазини, тук можете да намерите съвсем всичко - от лицензираните магазини на Disney до скъпи бутици.

За децата има увеселителен парк и кино.
 Снимка 411015
Източник:

Международно летище Инчон

Международно летище Инчон е ситуирано на седемдесет километра от столицата на Република Корея, Сеул. То е най-големият авиационен център в страната и едно от най-големите летища в света във връзка с интернационалния въздушен трафик и броя на излитащи и кацащи самолети.

Всяка година след 2005-а летище Инчон е прието за най-хубавото в света съгласно Международния съвет на летищата и всяка година, дружно с интернационалното летище Хонконг и Чанги в Сингапур, получава най-високата оценка " Пет звезди " от английската изследователска компания Skytrax.

Повечето от летищата в света разполагат с комфортни седалки, тъй че пасажерите могат комфортно да седят в очакване на своя полет.

Инчон отиде по-далеч - предлага дребни сгъваеми дивани в тъмните краища на летището, тъй че пасажерите могат да подремнат.

След сън пасажерите могат да се разхладят в безплатния душ. Там ще получите четка и паста за зъби, сапун, забрадка и сешоар.

Освен това летището има съвсем неограничени благоприятни условия за развлечение и извършване на покупки.
 Снимка 411016
Източник:

Международно летище Куала Лумпур

Сградата на летището е проектирана от известния японски проектант Кишо Курокава. Двата терминала са свързани посредством автоматизирана система за транспорт на пасажери.

На това летище можете да се забавлявате без да спирате, и евентуално даже да не желаете да напускате това място.

Тук пасажерите могат да гледат телевизия, чиито канали са особено подбрани, тъй че пасажерите да се забавляват. Освен това има безвъзмезден достъп до Wi-Fi и интернет.

Освен това летището предлага безгранични благоприятни условия за извършване на покупки. Можете да си купите всичко, което желаете - от бижута и облекла до играчки и електронни артикули.

По време на извършване на покупки можете да отидете до хранителния бранш, където на туристите се предлага обичайната малайзийска кухня на налични цени.
 Снимка 411045
Източник:

Летище Хийтроу, Лондон

Терминалите на лондонското летище Хийтроу обслужват над 180 дестинации допълнително от 90 страни.

Летище Хийтроу е един от най-големите транспортни центрове в света по брой и периодичност на полетите. Ето за какво не е изненадващо, че милиони хора вършат прекачвания тук всяка година.

В летищния комплекс има доста кафенета и заведения за хранене, в това число обичайни европейски кафенета и английски пъбове.

Много магазини ще привлекат феновете на извършването на покупки, тук можете да си купите всичко - от книги до облекла в интернационалните бутици.

В пети терминал на летището е показана изложба статуи и други предмети на изкуството, тъй че пасажерите да могат да се насладят на изкуството, до момента в който чакат своя полет.

Sofitel London Heathrow се намира на пето място в класацията на най-хубавите хотели на летищата.
 Снимка 411017
Източник:

Летище Мюнхен

Летището носи името на някогашния баварски министър председател Франц-Йозеф Щраус. Съоръжението е издигнато и пуснато в употреба на 17 май 1992 година, с цел да обезпечи превоз на все по-голям поток от пасажери, защото летище " Мюнхен - Рим " към този момент не може да се оправи с тези задания.

Летище Мюнхен е второто в Германия след летище Франкфурт на Майн по брой обслужвани пасажери. При локалните самолетни компании той обслужва повече от 9 милиона пасажери - най-вече в Германия. То е базово за немската национална компания Lufthansa.

Това летище бе прието за най-хубавото в Европа за последните 10 години и бе удостоено с пет звезди в класацията на Skytrax.

Има локална пивоварна за феновете на бирата. В допълнение, можете да играете мини голф, до момента в който чакате вашия полет. Или просто да подремнеш в една от кабинките на летището.
 Снимка 411018
Източник:

Международно летище " Мак-Карран ", Лас Вегас

Международното летище McCarran е главното пътническо летище в Лас Вегас и окръг Кларк (Невада, САЩ).

Съоръжението се намира на 8 километра южно от центъра на Лас Вегас в непромишления регион Парадайз и обгръща повърхност от 11 квадратни километра.

Максималният потенциал на летището се прави оценка на 53 милиона пасажери годишно и 625 хиляди интервенции на излитане/кацане.

Това летище е на осмо място в класацията за най-натоварените летища в света.

Пътниците могат да посетят музей, който демонстрира историята на авиацията в Лас Вегас.

Летището предлага да посетите лична пивоварна, както и голям брой заведения и дребни заведения за хранене, които са отворени 24 часа в денонощието.

Ако пасажерите желаят да подремнат, летището предлага безвъзмездни шезлонги.

Ако имате доста неизразходвана сила, отидете до фитнес залата, където пасажерите освен могат да спортуват, само че и да си създадат сауна и душ.
 Снимка 411019
Източник:

Международно летище Дубай

Международното летище Дубай е най-голямото гражданско летище в Обединените арабски емирства, ситуирано на четири километра югоизточно от историческия център на Дубай в региона Al Garhoud.

Летището има оптимален потенциал от 60 милиона пасажери и 2,1 милиона тона товари годишно.

Това е най-хубавото място за тези, които не могат да живеят без достъп до високоскоростен интернет. Летището бе прието за най-хубавото в региона на високоскоростния интернет достъп.

Освен това тук няма да намерите дълги опашки и процесът на регистрация е оптимално интензивен и банален.

Пътниците имат безграничен достъп до филми и телевизия.

Ако желаете да се отпуснете, можете да посетите градината, ситуирана на територията на летището, където можете да се насладите на масаж.
 Снимка 411022
Източник:

Международно летище Суварнабхуми, Банког

Суварнабхуми е интернационално летище на столицата Банкок, най-голямото летище в Тайланд, един от най-големите въздушни центрове в Югоизточна Азия. Започва да действа от 28 септември 2006 година.

Летището е съществена база за Thai Airways International, Bangkok Airways, Orient Thai Airlines, PBair и значима дестинация за AK CI, Cathay Pacific, Emirates, EVA Air, Air India, SriLankan Airlines и основен център за Thai AirAsia.

Той е един от най-големите пътнически летища в света. Комплексът предлага обичайната храна и извършване на покупки от най-високо качество.

Има и хотел за тези, които желаят да се провиснал, до момента в който чакат за полет. Предлага и много евтини други благоприятни условия - комфортни кресла и стаи за отмора в самото летище.

Храната, предлагана от заведенията за хранене на летището, е разнообразна от дребни кафенета, където можете да хапнете бързо преди тръгване, до заведения за хранене, предлагащи обичайната азиатска кухня.
 Снимка 411023
Източник:

Международно летище Самуи, Тайланд

Международно летище Самуи е частно летище остров Самуи, Тайланд.

То се намира на към 2 км северно от главното населено място на острова Чавенг. Летището е издигнато от Bangkok Airways, строителството стартира през 1982 година и публично е намерено през април 1989 година.

Летище Самуи е извънредно оборудване, тъй като няма вътрешни пространства, с изключение на магазини за дарове.

Въпреки това тя е шестото най-натоварено летище в страната и обслужва повече от един милион пасажери годишно. Летището разполага с два терминала (местен и международен). Международният терминал се намира на към 50 метра северно от вътрешния.

Благодарение на това устройство на терена летището е справедливо считано за най-хубавото в категорията " запазване на околната среда ".

А екзотичната природа в близост наподобява повече на курорт.

Има дребни заведения за хранене, предлагащи най-разнообразна кухня, както и благоприятни условия за извършване на покупки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР