По време на първия дебат от кампанията през 2024 г.,

...
По време на първия дебат от кампанията през 2024 г.,
Коментари Харесай

Кандидатите за президент от Републиканската партия в надпревара помежду си: Тръмп води

По време на първия спор от акцията през 2024 година , извършен през вчерашния ден в Милуоки , претендентите за президентския пост на Републиканската партия в Съединени американски щати, които водят конкуренция да бъдат опция на Доналд Тръмп , се сблъскаха с несъгласия между тях, предава „ Associated Press News “.

Сблъсъкът беше най-много по тематиките за правото на аборт в обособените щати, поддръжката на Съединени американски щати за Украйна и опита, нужен за ръководството на едно експанзивно федерално държавно управление. Въпреки това, когато по време на полемиките се стигна до евентуално най-значимия избор , пред който е изправена партията, множеството от присъстващите дадоха ясно да се разбере, че ще поддържат Тръмп като техен претендент, даже и да бъде наказан по серията от каузи, които варират от неправилното му боравене с класифицирани документи до напъните му за анулация на резултатите на изборите през 2020 година и ролята му в осъществяването на секрети заплащания на порноактриса и други дами.

„ Нека просто да кажем истината. Президентът Тръмп, съгласно мен, беше най-хубавият президент на 21-ви век. Това е реалност “, съобщи софтуерният бизнесмен Вивек Рамасвами , който също е измежду претендентите за президентския пост.

В апогея на подобен невиждан миг в американската политика тази настройка припомня за властта, която някогашният водач продължава да има в партията си, както и за нежеланието на множеството претенденти за Белия дом от същата партия да се изправят непосредствено против него или неговата активност, нарушаваща нормите. Това приказва красноречиво и за битката на всеки обособен претендент да се изяви като благонадежден контрапункт на Тръмп , откакто остават по-малко от пет месеца до изборите в Айова, които публично ще дадат старт на процеса на номинация за президент, която ще бъде дефинитивно издигната от Републиканската партия.

Това предизвикателство е изключително съществено за губернатора на Флорида Рон ДеСантис , който разгласи акцията си през май с огромен триумф, само че от този момент насам поддръжката в негова изгода понижава . Вчера още веднъж стана видно, че той е помрачен от претенденти с по-нисък рейтинг в предишното, в това число някогашния вицепрезидент Майк Пенс , като цяло въздържан политик, който показва нападателната си страна, когато се посочи като най-опитния претендент измежду присъстващите. Пенс, както и някогашният губернатор на Ню Джърси Крис Кристи , организираха спор с Рамасвами по някои от обсъжданите въпроси. Изглежда, че задачата на съвсем всички претенденти беше да употребяват събитието, проведено от „ Fox News “, с цел да изместят ДеСантис от далечното му второ място и да се показват добре на феновете, които занапред се ориентират към конкуренцията.

Въпреки че претендентите неведнъж демонстрираха противоречие един с различен, огромна част от тях съзнателно се въздържаха да се опълчват на Тръмп в качеството му като претендент за президент, даже в случай че той бъде наказан. Въпросът беше заложен близо час след началото на дебата и ден преди Тръмп да замине в Джорджия поради обвиняването му в опит да осуети изборите в щата през 2020 година Модераторите на дебата Брет Бейер и Марта Маккалъм изглеждаха смутени , че въобще са повдигнали въпроса за евентуално ограничения от независимост претендент, като обявиха, че ще отделят единствено „ къс миг “ за разискване на индивида, който нарекоха „ слонът, който не е в стаята “ , което провокира освирквания от страна на публиката.

Самият Тръмп , който и преди е заявявал, че би било неуместно да взе участие в сходен вид диспути поради преобладаващата му преднина в конкуренцията, извърши „ заканата “ си да пропусне събитието. Вместо това той записа авансово изявление с някогашния водещ на медията Тъкър Карлсън , което беше оповестено в платформата, известна преди като Twitter , тъкмо преди началото на дебата. Точните му думи бяха: „ Дали да седнал съм там един или два часа и да бъда унизен от хора, които даже не би трябвало да се кандидатират за президент? Трябва ли да върша това в мрежа, която не е изключително другарски настроена към мен? “

Анализатори регистрират, че даже и без персоналното наличия на Тръмп дебатът демонстрира острите разделения в партията , които той разпали по въпроси, в това число войната сред Русия и Украйна. По мотив на това ДеСантис, и Рамасвами обявиха, че са срещу да бъдат отпуснати повече средства за Украйна, като акцентираха, че парите би трябвало да се изразходват за защита на границата на Съединени американски щати, защото страната би трябвало да се бори интензивно против трафика на хора и опиати.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР