По време на първата ни хималайски експедиция с приятелят ми

...
По време на първата ни хималайски експедиция с приятелят ми
Коментари Харесай

Синдром на третия човек

" По време на първата ни хималайски експедиция с приятелят ми слизахме от върха, когато ни сполетя снежна стихия. Имаше светкавици, а снегът гневно набиваше в лицата ни. Само с помощта на свръхчовешките ни старания успяхме да стигнем лагера. С влизането в палатката и двамата по едно и също време казахме една и съща фраза: " През цялото време усещах, че сме трима ".

Това написа Линкълн Хъл, а феноменът е наименуван Синдром на третия човек или Фактор на третия човек. Става въпрос за случаи, когато хората усещат нечие наличие, очевидно или невидимо.

Подобно нещо се е случило и с Винсънт Лама - прочут доктор от Канада. На млади години, когато учил за приемен изпит по медицина, получил окуражителни препоръки в... душ кабината. Една вечер той стоял в нея и усетил нечие наличие. Не видял никого, само че осъзнавал, че му дават окуражителни препоръки по какъв начин по-добре да се приготви по конспекта. Винсънт нанесил всички препоръки в компютъра си. По-късно ги потърсил, само че се оказало, че те изчезнали по тайнствен метод.

 Странни Случаи

Още един случай. Лавина в Скалистите планини носела алпиниста Джеймс Севини и приятеля му в продължение на 600 метра. Нещастникът получил строшаване в гръбнака, рамото, ръката, носа, останал без зъби, с раздрани връзки на двете колене.

Когато пристигнал на себе си видял сътрудника си мъртъв. Джеймс също бил подготвен да почине. Но ненадейно някакво невидимо създание почнало да го убеждава, че би трябвало да оживее, че е задължен...

Следвайки инструкциите му, Джеймс със сетни сили допълзял до лагера. През цялото време той чувствал избавително за него наличие.

По време на първия в историята полет през Атлантически океан през 1927 година, смелият авиатор почувствал, че някой го " води ". Усещането зародило след 22 часа полет. Той летял ниско над осеана, прилагайки всичките си сили да не заспи. Внезапно усетил нечие наличие в самолета! Сякаш изникнал цялостен екипаж от доброжелателни фантоми, подготвени да оказват помощ.

Те ободрявали летеца, интензивно обсъждали навигационните проблеми и останали на борда досега, в който се посочили крайбрежията на Ирландия, написа в последния си брой в. " Зодиак и Мистерии ".

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР