По време на парламентарния контрол вътрешният министър Младен Маринов обяви

...
По време на парламентарния контрол вътрешният министър Младен Маринов обяви
Коментари Харесай

МВР подготвя изнесени бюра за подновяване на лични документи и мобилни биометрични станции

По време на парламентарния надзор вътрешният министър Младен Маринов разгласи ограниченията, които Министерство на вътрешните работи ще предприеме по отношение на огромния брой персонални карти изтичащи през 2020-2021 година и нуждата от тяхното възобновяване.

Част от работещите звена в "Български документи за идентичност " ще преминат на плаващо или увеличено работно време. С цел отбягване на опашки звената ще подлежат на всекидневен надзор. По преценка, в случаи на по-голям брой чакащи жители, могат да се провеждат работни места на двама чиновници за всяко гише. Освен това ще има и опция за характерен банкет при постъпили претенции от ведомства, кметства и други да имат опция групово да подадат документи.

Услугите за електронно издаване на персонални карти и паспорти ще се разпространява посредством медиите. Гражданите ще бъдат осведомени за смяната на работното време на звена и приема на документи посредством мобилни биометрични станции, изясни министър Маринов.

Подаването на заявки за издаване на персонални документи ще може да се прави във всяко едно районно ръководство от жителите с непрекъснат адрес в региона, в която живеят.

Освен това са подхванати дейности за обезпечаване на спомагателни пространства и откриване на работни места в административните звена на други държавни органи и локалната власт, където ще могат да се подават заявки и връчват персонални документи.

Министърът добави, че към правосъдната власт са изпратени молби за обезпечаване тук-там в Съдебната палата в София и Софийският областен съд за подаване на документи и издаване на документи за идентичност. За регламентацията на електрическите тротинетки вътрешният министър изясни, че се организират разисквания за законови промени с Държавната организация за сигурност на придвижването по пътищата. Проектът планува условия към електрическите тротинетки и водачите им. Част от тях са те да се движат по велоалеите, а при тяхна липса в най-дясната част от пътното платно. Да не се движат по пътища и улици, по които оптималната скорост е над 50 км в час, да не надвишават скорост от 25 км/ч, а водачите да са на възраст не по-малко от 16 години и да имат една от категориите планувани в Закона за придвижване по пътищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР