По време на парламентарния контрол депутатът от "БСП за България"

...
По време на парламентарния контрол депутатът от "БСП за България"
Коментари Харесай

Томислав Дончев с подробности за милиардите от плана за възстановяване на ЕС

По време на парламентарния надзор депутатът от "БСП за България " Дора Янкова се обърна към вицепремиера Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител с въпрос по отношение на проекта за възобновяване на Европейския съюз.

Европейската комисия показа на 27 май план за основаване на фонд за възобновяване на стопанската система на стойност 750 милиарда евро. Предложението предстои на промени. Очаква се България да може да разчита на 15 милиарда евро от Фонда, само че с цел да получи тези пари, би трябвало да преведе 3,3 милиарда евро, което е 8% от брутния вътрешен артикул на страната. От предложенията на Комисията звучат съществени условия, които всяка страна би трябвало да приготви. Звучат много въпроси. Необходимо е да знаем обществено всичко за проекта. Въпросът е каква е позицията на България по време на основаване на окончателния вид на възстановителния проект и на какъв стадий е активността по правене на националния проект, съобщи Янкова.

Като пълновръстен член на Европейския съюз България взе участие интензивно в процеса и показва позициите си по направеното предложение от Европейската комисия. Няма условие, с цел да получи достъп страната ни до финансиране, да прави парични преводи. Вероятно ще се изискват държавни гаранции, уточни Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

България получава парите от Европейски Съюз за възобновяване от COVID-кризата през септември?

Това предложение е революционно, извънредно самоуверено. Това е съответен отговор на Европейския съюз за справяне с последствията от рецесията. Вероятно ще бъде признат непосредствен до оферти вид – за страната ни това значи 12,8 милиарда евро - над 9 милиарда достъп до европейско финансиране и над 3 милиарда достъп до заеми, като 692 млн. евро могат да бъдат налични незабавно след приемането на многогодишната финансова рамка, посочи вицепремиерът.

Ние към този момент работим по националния проект и мисля, че ще сме подготвени до края на лятото да влезем в обществени съвещания. Очаква се срокът за подаване на националните проекти да бъде до април идната година, само че мисля, че би трябвало да изготвим проекта по-рано, с цел да имаме и по-ранен достъп до финансиране. Трябва да комбинираме по най-хубавия метод ограниченията за възобновяване с ограниченията за промяна и напредък, сподели още Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР