По време на парламентарен контрол служебният премиер Гълъб Донев и

...
По време на парламентарен контрол служебният премиер Гълъб Донев и
Коментари Харесай

Спор между Гълъб Донев и Корнелия Нинова относно политиката по доходите

По време на парламентарен надзор служебният министър председател Гълъб Донев и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова влязоха в спор по отношение на политиката по приходите на държавното управление.

Според служебния министър председател едно служебно държавно управление не би трябвало да има лична политика по приходите.

" Една дълготрайна политика, каквато би трябвало да бъде политиката по приходите, би трябвало да се създава, да се образува и да се извършва от постоянно държавно управление. За това към сегашния миг служебното държавно управление не образува политика, няма право да образува политика по приходите ", съобщи Гълъб Донев.

Лидерът на Българска социалистическа партия отвърна служебния министър председател с послание към българските жители.

" Уважаеми български жители, съгласно служебния кабинет не може да се прави дълготрайна политика за увеличение на приходите през 2023-та, само че може да се прави дълготрайна политика до 2030-а за закупуване на още 8 самолета Ф-16 и 10 " Грипен " ", съобщи Нинова от парламентарната естрада.

" Още от август месец Министерството на труда и обществената политика е почнало работата по създаване на другите разновидности за размери на минимална работна заплата, които да предложи за решение на постоянен кабинет, който да дефинира политиката по приходите на страната ", отговори служебният министър председател.

" Да допуснем, уважаеми сътрудници и български жители, че не съставим държавно управление. И какво? Заради това, че служебният кабинет не предлага нарастване на заплатите и на приходите, може до юни месец да оставим българския народ на мраз и апетит ", сподели още Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР