„По време на пандемията ясно се очертаха редица трудности пред

...
„По време на пандемията ясно се очертаха редица трудности пред
Коментари Харесай

Нуждаем се от иновативни европейски университети, каза Мария Габриел

„ По време на пандемията ясно се обрисуваха редица компликации пред европейските просветителни системи. Сред тях са разликите в свързаността и инфраструктурата, в достъпа до качествено отдалечено образование, дефицитът на цифрови умения за електронно образование. За да отговорим на тези провокации, би трябвало да взаимно да изградим нашата визия за интегрирано европейско пространство на образованието и да го превърнем в действителност за всички до 2025 година “ Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел при откриването на полемиката с ректори на водещи университети от страни членки на Европейски Съюз, представители на студентската мрежа Еразъм и Европейския студентски съюз.

Тази среща беше първият от поредицата разговори с жителите, планувани този месец, на които българският еврокомисар ще показа самодейностите в идното известие по отношение на европейското просветително пространство. Мария Габриел акцентира нуждата от даване на качествено обучение, което да подсигурява, че европейските жители имат нужните умения и компетентности за динамично изменящия се пазар на труда, оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия.

Тя притегли вниманието върху три съществени правилото за основаване на интегрирано европейско просветително пространство: взаимното основаване, ученето през целия живот и приобщаването. Добър образец за взаимно основаване е самодейността за европейските университети в границите на стратегия „ Еразъм + “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР