„По време на пандемията ясно се очертаха редица трудности пред

...
„По време на пандемията ясно се очертаха редица трудности пред
Коментари Харесай

Мария Габриел: Университетите имат ключова роля в европейското образователно пространство

„ По време на пандемията ясно се обрисуваха редица компликации пред европейските просветителни системи. Сред тях са разликите в свързаността и инфраструктурата, в достъпа до качествено отдалечено образование, дефицитът на цифрови умения за електронно образование. За да отговорим на тези провокации, би трябвало да взаимно да изградим нашата визия за интегрирано европейско пространство на образованието и да го превърнем в действителност за всички до 2025 година “

Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова при откриването на полемиката с ректори на водещи университети от страни членки на Европейски Съюз, представители на студентската мрежа Еразъм и Европейския студентски съюз, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. Тази среща беше първият от поредицата разговори с жителите, планувани този месец, на които българският еврокомисар ще показа самодейностите в идното известие по отношение на европейското просветително пространство. Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова акцентира нуждата от даване на качествено обучение, което да подсигурява, че европейските жители имат нужните умения и компетентности за динамично изменящия се пазар на труда.

Тя притегли вниманието върху три съществени правилото за основаване на интегрирано европейско просветително пространство: взаимното основаване, ученето през целия живот и приобщаването. Добър образец за взаимно основаване е самодейността за европейските университети в границите на стратегия „ Еразъм + “.

„ Нуждаем се от новаторски европейски университети, за сливане на запаси и общоевропейски начинания, в отговор на провокациите на 21-ви век. В първите 17 алианса от европейски университети са включени 115 висши образователни заведения. През идващите дни ще обявим още 24 алианса. Така техният брой ще стане близо 300 висши образователни заведения в Европа. Чрез създаване на междууниверситетски кампуси в Европейски Съюз, продан на онлайн курсове, данни и цифрова инфраструктура, университетите могат да бъдат по-ефективни в подготовката на студентите за бъдещите работни места “, означи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Комисарят акцентира на значимостта за основаването на европейска просветителна степен и гарантиране на качеството на образованието. Това ще проправи пътя към по-иновативни формати на подвижност, в това число цифрова подвижност, в границите на стратегия „ Еразъм+ “.

По отношение на втория принцип, комисарят акцентира, че е належащо да превърнем ученето през целия живот в действителност. „ Нужни са ни нови благоприятни условия, в това число цифрово и смесено образование, къси и целеви обучителни модули при обезпечено качество. Ето за какво европейското просветително пространство слага акцент върху разбора на протичащото се след дипломирането лица и върху новия метод към микрокредитите “, разяснява Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Мария Габриел: Ролята на учителите е основна в построяването на устойчиви просветителни системи

На трето място комисарят посочи, че просветителните системи, в това число във висшето обучение, би трябвало да бъдат и приобщаващи, даващи повече благоприятни условия за образование и на до момента изключените от системата.

Тя акцентира нуждата от активизиране на вложения за ускорение преобразуването на висшите образователни заведения за осъществяване на техните четири съществени задачи: обучение, научни проучвания, нововъведения и изгодите за обществото. В тази връзка е значимо да се открият взаимоотношения и допълнение на стратегиите в границите на многогодишния бюджет на Европейски Съюз, като „ Еразъм+ “, „ Хоризонт Европа “, структурните фондове, с национални стратегии и тактики.

„ Споделяме една и съща визия с ректорите от водещите университети в Европа! Мой приоритет е да реализираме тясно взаимоотношение сред европейското просветително пространство и европейското научноизследователско пространство. Тези две начинания би трябвало да вървят „ ръка за ръка “, с цел да имаме работеща тактика на знанието. Можем да работим взаимно и за цифрова платформа за изпити онлайн. Много е значим приносът на университетите. Днешната полемика е добра основа за бъдещото ни тясно съдействие, което цели да направи европейското просветително пространство действителност до 2025 “, заключи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Диалогът с жителите продължава идната седмица със срещи с младежите и Европейския парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР