По време на пандемията някои предприятия трябваше да мислят дълго

...
По време на пандемията някои предприятия трябваше да мислят дълго
Коментари Харесай

Три европейски бизнеса, които процъфтяха по време на пандемията

По време на пандемията някои предприятия трябваше да мислят дълго и настойчиво по какъв начин да генерират доходи, откакто политиките за ограничение на ковид принудиха доста физическите магазини да затварят, написа CNBC.

За благополучие наличието на бизнесите онлайн оказа помощ на огромна част от тях да се оправят. Някои сътвориха, други разшириха уебсайтовете си, а потребителите нямаха различен избор, с изключение на извършване на покупки онлайн.

Ето някои образци за това по какъв начин някои европейски бизнеси даже са процъфтели по време на пандемията.

VanMoof

Търговецът на електрически колела VanMoof трябваше да затвори магазините в Амстердам, Париж, Берлин, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио през март, до момента в който коронавирусът се разпространяваше в Европа. В доста връзки обаче възбраните за работа на физически магазини са работили в интерес на холандската компания, защото хората са търсили други благоприятни условия за напредване с изключение на публичния превоз.

" Видяхме скок в търсенето при започване на март ", сподели изпълнителният шеф на VanMoof Тако Карлиер. " Онлайн продажбите на електронни колела са нарастнали с 48% сред февруари и края на март в съпоставяне със същия интервал на предходната година и продажбите не престават да нарастват ", съобщи той.

Между март и юли VanMoof съобщи, че е продал почти същия брой електронни колела, както през цялата 2019 година, генерирайки близо 46 милиона $ доходи за пет месеца. Карлиер уточни, че растежът не може да се дължи на ковид, като сподели, че спадът на цената на един модел и стартирането на нов са помогнали за увеличение на продажбите.

Подобно на други компании, магазините на VanMoof още веднъж са отворени с по-строги ограничения за сигурност, станции за стерилизация и наложителни маски за лице. " Странно е какъв брой е обикновено да се усещам ", сподели Карлиер.

Biscuiteers

Базираната в Лондон Biscuiteers, която продава първокласни бисквити регистрира растеж на онлайн приходите си със 101% по отношение на същото време на предходната година, до момента в който два физически обекта в Нотинг Хил и Клафам остават затворени.

" Трябваше да създадем незабавни оперативни промени, с цел да приведем производството си в сходство с държавните насоки, преминавайки към работа с гъвкави смени и прилагане таксита и колела, с цел да могат чиновниците ни да се движат отвън градския превоз ", споделя Хариет Хейстингс, която основава компанията дружно своя брачен партньор през 2007 година..

" Бяхме повлияни от затварянето на кафенетата ни. И по този начин фокусът ни се насочи напълно към ръководство на онлайн поръчки с доста понижен личен състав и реагиране на изменящото се търсене на клиентите посредством ориентиране на продуктовата ни гама ", добави тя.

Stone Tyres

Компанията за монтаж на гуми в северната част на Англия, беше принудена да затвори депото на 23 март. Продажбите обаче се разрастваха с помощта на скока в поръчките по места.

" Погрижихме се всеобщо да прокараме реклама в обществените медии и нашия уеб страница ", споделя Джон Стоун, шеф на Stone Tyres.

Когато затворихме за първи път, продуктивността понижа до 48% от това, което беше съпоставено със същото време предходната година. Въпреки това, в границите на шест седмици, продуктивността беше възобновена до 87%, съпоставяне на годишна база.

" Сега, откакто още веднъж отворихме, в действителност процъфтяваме и реализираме 124% от продажбите въз основата на това време предходната година ", сподели Стоун.

" Правилното ръководство на финансите е ключът към сполучливия бизнес. Като следите числата, получавате вярно чувство за това по какъв начин върви бизнесът всеки ден, а освен когато става въпрос за сметки ", съобщи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР