По време на пандемията много компании бяха принудени да преминат

...
По време на пандемията много компании бяха принудени да преминат
Коментари Харесай

Как да си върнем продуктивността от преди пандемията

По време на пандемията доста компании бяха принудени да преминат към работа от у дома. Някои се приспособиха бързо, други - не. Мениджърите имаха прелестната опция да тестват и употребяват новия формат оптимално. На някои от тях им се наложи съществено да реорганизират бизнеса и да търсят нови способи за възстановяване на продуктивността. Често салдото сред професионалния и персоналния живот на доста от чиновниците се измести – те трябваше да извършват работни задания през почивните дни и вечер. Ето някои опорни точки и за бизнесмени, и за чиновници по материалите на Fast Company за това по какъв начин да върнем продуктивността си от преди рецесията.
Преразгледайте приоритетитеПрез последните месеци доста от нас изпитват промени в рутината или навиците. В подобен интервал е значимо да прецените: какво в действителност е значимо освен в персоналния ви живот, само че и в работата. Как желаете вашият екип да работи? Какъв артикул или услуга в действителност желаете да разработвате и продавате? Може би в процеса на разбор и търсене ще намерите нова посока или ще решите да се концентрирайте върху нова целева публика. Опитайте се да помислите какво ново може да бъде въведено в работата в екип - по какъв начин да поддържате оптимистично и мотивиращо въодушевление в него.
Преценете какъв брой време и сила изразходватеСлед като идентифицирате главните си цели, проверете къде отиват главните ви запаси. Оценете какъв брой дейно разпределяте времето и силата си. Не ставайте жертва на фиксидеята да компенсирате невъзвращаемите разноски - това е психически капан. Заради него се боим да прекратим нерентабилния план, тъй като се опасяваме да загубим към този момент вложените средства.
Формулирайте стратегияПриоритетите могат да начертаят явен път за вашата работа, само че за триумфа на екипа е значимо да ги пренасочите към тактиката на компанията. Опитайте се да опишете ясно своите работни цели и цели. Вероятно през интервала на пандемията тези стойности са се изместили.
Разгледайте потребностите на вашия екипАко сте водач, тогава е значимо да наблюдавате по какъв начин се усещат всички членове на екипа. В работата си множеството от нас желаят да се потвърдят и да се развиват - мениджърите и ръководителите би трябвало деликатно да изслушват своите подчинени, с цел да им дадат тази опция. Уверете се, че всеки има задоволително време за релакс и задоволително време да си свърши значимите работни  задания.
Търсете поддръжка и вие подкрепяйтеВ сложни моменти е значимо да си позволите да се отпуснете - изключително в случай че харчите доста сила за работа в екип. Опитайте да се концентрирайте върху действия, които възвръщат ресурсите ви. За да се построи атмосфера на доверие в работата, пробвайте се да повторите опита на компания, чиито чиновници са решили интензивно да споделят позитивни вести.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР