По време на откриването на Световното по футбол няколко сгради,

По време на откриването на Световното по футбол няколко сгради, ...

Паника и евакуация в няколко сгради до Лужники, по време на откриването на Световното.По време на откриването на Световното по футбол няколко сгради, разположени в близост до стадиона "Лужники" в Москва, са били евакуирани, съобщават осведомителните агенции. Причината за това са съобщенията за опасност от експлозия, съобщава Блиц.

Евакуация на хора е извършена от сградата на Института по геохимия, разположен на ул. "Косингин" 19. В непосредствена близост до този адрес, до Московския държавен университет е вентилационната зона на Стадиона. Тази сграда също е била евакуирана.

От пресслужбата на министерство на вътрешните работи на Русия в Москва нито са потвърдили, нито са отрекли за момента евакуацията.

На появили се видеозаписи, се виждат полицейската кола, линейка и противопожарните служби пред евакуираната сграда на улицата Косингин. 

Общо 7 сигнала за опасност от взривно устройство са били подадени, като единият е от фензоната на стадиона.

 На 14 юни на стадион "Лужники" в Москва, се провежда церемонията по откриването на Световното първенство по футбол. В 18:00 часа започна и първият мач на шампионата между националните отбори на Саудитска Арабия и Русия.

Източник: petel.bg