По време на общото събрание на Тенис Европа във Валета

...
По време на общото събрание на Тенис Европа във Валета
Коментари Харесай

Български талант бе награден за №1 в Европа до 16 години

По време на общото заседание на Тенис Европа във Валета (Малта) беше връчена публично премията на Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст за 2018 год. Официалният документ и орден за премията " Играч на годината " бяха връчени на представител на Българската федерация по тенис.

През предходната година Нестеров стана първенец на осемте най-хубави на Европа до 16 година на “Мастърс”-а в Реджо Калабрия (Италия). Пьотр победи и с купите на шампионата до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в конкуренциите от второкласен в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия).  Завършвайки като номер 1 в годишната ранглиста на Тенис Европа, Нестеров застана в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен, Ива Майоли и доста други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 година
Освен Димитров и Нестеров номер 1 на Европа от България са завършвали Димитър Кузманов и Леонид Шейнгезикхт. И двамата го реализират до 16 година надлежно през 2009 и 2015 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР