По време на ново изследване, което е било извършено върху

...
По време на ново изследване, което е било извършено върху
Коментари Харесай

Проследиха човешка мисъл по пътя й в мозъка


По време на ново проучване, което е било осъществено върху пациенти, страдащи от епилепсия и които са претърпели хирургически интервенции на мозъка, се е оказало допустимо да се наблюдава човешка мисъл по време на нейното придвижване в мозъка.

Учените са съумели да създадат това с невиждан подробност от началото на мисълта, т.е. историята на нейната поява до реакцията към нея, написа Трафик нюз. Откритията удостоверяват ролята на предфронталния кортекс като координатор на комплицираните взаимоотношения сред обособените области в мозъка, които свързват нашето сетивно усещане с действието и които работят като един тип “лепило на когнитивния развой ”. Предишни опити да се мери прекосяването на информация от един дял на мозъка към различен използваха техниките на ЕЕГ и ядрено-магнитния резонанс, които, макар, че са неинвазивни, дават по-малко прецизна картина на процесите в мозъка.

Учените от екипа от калифорнийския унверситет в Бъркли са записали електрическата интензивност на невроните, като са употребявали извънредно прецизна техника, наречена електрокортикография (ЕкоГ), написа obekti.bg. При нея стотици дребни електроди се слагат тъкмо пред предфронталния кортекс и по този начин обезпечават доста по-детайлна и точна картина на процесите от ЕЕК и ЯМР. Въпреки че техниката носи риск за доброволците, който повдига доста етически въпроси, оперираните от епилепсия пациенти от време на време непрекъснато се следят по този метод и това е дало на екипа късмет да организира своите проби.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР