По време на най-голямото в света събитие, посветено на мобилната

...
По време на най-голямото в света събитие, посветено на мобилната
Коментари Харесай

Мария Габриел: Високоскоростните 5G мрежи са от стратегическа важност за цифровата икономика и общество

По време на най-голямото в света събитие, отдадено на мобилната промишленост, българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел съобщи пред представителите на водещите компании от бранша европейския ангажимент за развиването на 5G технологията в интерес на жителите и бизнеса, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

„ Нито Европейската комисия, нито държавните управления на страните членки могат сами да създадат от цифровата промяна история на триумфа. Можем да го реализираме единствено в случай че работим дружно, заставайки зад нашите правила и полезности. Високоскоростните 5G мрежи, интернет на нещата, изкуственият разсъдък, огромните данни са част от бъдещето на нашите промишлености ", съобщи Мария Габриел.

Комисарят акцентира, че досега от 30 законодателни оферти, свързани с построяването на единния дигитален пазар, 28 към този момент са признати, а по оставащите две има политическо единодушие. Едно от основните достижения е Кодексът за електронните известия, който е най-важната причина за внедряване на5G в Европа. Освен законодателството, с посредством публично-частното партньорство за 5G са мобилизирани до момента към 4 милиарда евро.

"Европейската визия допуска всички компании, които вършат бизнес в Европейски Съюз, да се възползват от положителните условия, само че и също по този начин да покриват стандартите и условията. 5G стандартите би трябвало да подсигуряват сигурност при използването на услугите, които оферират. 5G инфраструктурата ще сътвори ново равнище на съгласуваност в цялата цифрова стопанска система. Това ще докара до значими позитивни промени в области като превоза, енергетиката и опазването на здравето, само че и ще промени метода, по който работят сигурността и защитата. Осигуряването на тези сериозни инфраструктури е в основата на националната сигурност, отбраната на държавните управления, икономическия напредък и разцвет ", съобщи българският еврокомисар.

Тя акцентира още, че сигурността на 5G технологиите би трябвало да бъде обезпечена, с цел да може да се развива и Европа да се трансформира в водач в тази област и в изкуствения разсъдък. Целта е до 2020 обвързваните с изкуствения разсъдък вложения да доближат 20 милиарда евро. Изкуственият разсъдък намира все по-голямо приложение освен в бизнеса, само че и в всекидневието на жителите, като се пресмята до 2025 година икономическото влияние да доближи сред 6,5 и 12 трилиона евро годишно.

"5G и изкуствения разсъдък са печеливша композиция за оформянето на нашето цифрово бъдеще. Нуждаем се от взаимни дейности на всички равнища – институции, страни членки и промишленост, с цел да реализираме амбициозните си цели. Само по този начин цифровата промяна ще се трансформира във опция за целия континент и ще подсигурява лидерската роля на Европа в цифровата сфера ", съобщи българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР