По време на мотоизложението във Франкфурт тази седмица Lamborghini представи

...
По време на мотоизложението във Франкфурт тази седмица Lamborghini представи
Коментари Харесай

Lamborghini Sián - първият хибрид на марката идва с 819 коня

По време на мотоизложението във Франкфурт тази седмица Lamborghini показа дълго чакания си първи хибриден автомобил, който е и най-мощният модел на марката досега.

Sián е същински шедьовър във всяко едно отношение - като стартираме от брилянтния и застрашителен дизайн, минем през хибридния мотор с обща мощност от 819 коня, и приключим с това, че ускорението от 0 до 100 км/ч се случва единствено за някакви си 2.8 секунди.

Горивният V12 мотор е с мощ от 785 коня, до момента в който електрическият мотор вкарва още 34 конски сили и обезпечава внезапно тръгване и незабавно ускоряване.

Максималната скорост на Sián е 350 км/ч, като ускорението до това равнище се случва по-бързо, в сравнение с при Aventador SVJ, който надалеч не може да бъде счетен за муден.

За разлика от множеството хибриди и EV коли на пазара, Sián не разчита на литиево-йонни батерии, а на специфични суперкондензатори.

Те обезпечават три пъти повече мощност от акумулатори със подобен размер и са три път по-леки от батериите, предлагащи еквивалентна мощност.

Истината обаче е, че даже да имахме милион и нещо евро, с цел да си купим Sián, отново нямаше да можем, тъй като от Lamborghini ще произведат единствено 63 бройки, всички от които към този момент са продадени. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР