По време на може и да има въздържатели, но нищо

...
По време на може и да има въздържатели, но нищо
Коментари Харесай

Най-екзотичният зимен коктейл

По време на може и да има въздържатели, само че нищо чудно идващият коктейл да изкуши даже и тях. Той подухва екзотика от далечно Пуерто Рико и е една по-освежаваща версия на напитка, която обичайно се пие през зимата в Европа.
 Коктейл “Коледна елха “ - по какъв начин да си създадем най-ефектната напитка за сезона
Коктейл “Коледна елха “ - най-ефектната напитка за сезона

Ето по какъв начин да си го създадем

Кокито (Coquito) е обичаен пуерторикански коктейл, който нормално се сервира към Коледа. Заради съставките, които включват кокосова сметана, ром и ванилия, той постоянно е сравняван с яйчния пунш егног (eggnog). Между двете питиета обаче има разлика.

Припомняме, че основата на егнога, който е по-разпространен по нашите ширини, съдържа мляко, течна сметана и жълтъци, като алкохолът може да бъде или уиски, или ром.
 Яйчен пунш, eggnog, коктейл и каква е класическата рецепта за най-коледната напитка
Коя е най-коледната напитка

Подсказка - коктейл е

При кокито обаче обичайно се употребява бял ром. И макар че рецептата за него, несъмнено, може да бъде променяна и да не се прибавя жълтъкът да вземем за пример, то без кокоса, коктейлът просто няма да бъде същия. Именно свежестта на кокоса е главното, което отличава кокито най-вече от егнога.

Ето я и цялата рецепта за кокито (coquito) на delish, която ни стига за изработката на шест-осем коктейла.
 Снимка 648200

Какво ни би трябвало
2 консерви кокосова сметана 2 консерви кондензирано мляко 250 мл бял ром 1 яйчен жълтък (по желание) 1/2 с.л. канела на прах 1/2 с.л. дестилат от ванилия 1/4 с.л. индийско орехче пръчици канела
Какво ги вършим

В блендер слагаме всички съставки и ги блендираме до момента в който се смесят добре, за една-две минути. След това наличието изсипваме в огромна купа, покриваме я и оставяме да се охлади в ледник, най-малко за два часа.
 Naked and Famous - коктейлът на 2023 година и по какъв начин да си го приготвим
Кой е коктейлът на 2023 година (и по какъв начин да си го приготвим)

Идея за едно по-различно новогодишно пиво

Преди да сервираме готовото ни кокито, разбъркваме добре и разпределяме в чаши. Накрая можем да прибавим пръчица канела и по избор да поръсим малко индийско орехче.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР