По време на мандата на 45-ия президент на САЩ Доналд

...
По време на мандата на 45-ия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Тръмп ползвал служби за шпиониране на депутати, техните семейства и деца

По време на мандата на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп чиновници на Министерството на правораздаването са събирали данни за депутати от Специалната комисия за разузнаване на Камарата на представителите, оповестява The New York Times.

Служители на министерството са се пробвали да схванат кой е виновен за приключване в медиите на поверителна информация по отношение на изказвания за контакти на лица от обкръжението на Тръмп с представители на Русия . По време на следствието американското м инистерство на правораздаването изиска от Apple информация от сметките на " най-малко двама демократи от специфичната разследваща комисия на Камарата на представителите, техните помощници и техните фамилии ". Сред тях има и малолетен.

През 2017 година и началото на 2018 година от отдела са получени данните на минимум 12 души, свързани със специфичната комисия , в това число конгресмена от Калифорния Адам Шиф. Сега Шиф е началник на специфичния комитет. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което тогава бе ръководено от Джеф Сешънс, не откри никакви връзки сред тези законодатели и приключването на класифицирана информация .

Според източници Уилям Бар, който наследява Сешънс като основен прокурор на Съединени американски щати, " съживява " за следствието по отношение на Шиф и няколко други. Тогава някои чиновници разясняват, че инспекциите са политически стимулирани.

Събирането на данни от американските управляващи за законодателите в страната е извънредно извънредно . Шиф популяризира изказване в светлината на тази обява в The New York Times и в него законодателят прикани за следствие на случая .

Докато Министерството на правораздаването проверява кой стои зад приключването на класифицирана информация при започване на администрацията на Тръмп, то предприе извънредно необикновена стъпка: прокурорите приканиха Apple за данни .

Ревността в напъните на администрацията на Тръмп за лов на течове докара до невероятната стъпка за приканване на метаданните за връзка от членовете на Конгреса - невиждан ход отвън следствията за корупция . Докато следствията за течове от Министерството на правораздаването са рутинни, сегашни и някогашни чиновници на Конгреса, осведомени с следствието, обявиха, че не могат да си напомнят случай, в който архивите на депутатите са били конфискувани като част от тях.

Нещо повече, законодателите не знаеха, че са разследвани, до момента в който Apple не ги уведоми предишния месец , сходно на пресата.
 Публикуваха финалния отчет за намесата на Русия в Съединени американски щати през 2016 година
Публикуваха финалния отчет за намесата на Русия в Съединени американски щати през 2016 година

Панелът разгласи, че е разпитал повече от 200 очевидци и е прегледал над 1 милион страници

Всичко това бе в загадка, до момента в който Министерството на правораздаването не разкри през последните седмици пред The Washington Post, The New York Times и CNN - разкрития, които провокират рецензии, че държавното управление се намесва в свободите на пресата .

Изземването на заповедите и записите демонстрира какъв брой нападателно администрацията на Тръмп е провеждала следствията , до момента в който Тръмп афишира война на медиите .

" Независимо дали е имало задоволително аргументи за самото следствие на течове, включването на членове на фамилията и малолетни деца, ми се коства извънредно нападателно ", разяснява Дейвид Лауфман, някогашен чиновник на Министерството на правораздаването, който е работил по такива следствия. " В композиция с недвусмислената вендета на някогашния президент Тръмп против конгресмена Шиф, той повдига съществени въпроси дали методът, по който е извършено това следствие, е бил повлиян от политически съображения, а не от чисто юридически. "

Говорителят на Министерството на правораздаването отхвърли да разяснява, както направиха и Бар, и представител на Apple .

С течение на времето чиновници твърдяха на срещи, че обвиняванията стават по-малко реалистични , някогашни чиновници на Министерството на правораздаването споделиха: Липсваха им съществени доказателства .

Шиф назова призовките за данни за членовете на комисията и чиновници още един образец по какъв начин Тръмп употребява Министерство на правораздаването като " бухалка против неговите политически съперници и членове на медиите ".

Скоро откакто Тръмп встъпи в служба през 2017 година, известия в пресата , основани на чувствителни или класифицирани разследващи данни, хвърлиха Белия дом в безпорядък . Те в детайли описаха диалози сред съветския дипломат в Съединените щати по това време и висшите помощници на Тръмп, натиска на президента върху ФБР и други въпроси, свързани с съветското следствие.

Белият дом бе безапелационен, че източниците ще бъдат открити и преследвани , а Министерството на правораздаването стартира обзор на чиновниците по националната сигурност от администрацията на Обама.

Служители на отдела за национална сигурност на Министерството на правораздаването осведомиха заместник-главния прокурор съвсем през седмица за следствията, споделиха трима някогашни чиновници на отдела.
 Тръмп е подлагал на критика следствието по съветската спекулация 1200 пъти
Тръмп е подлагал на критика следствието по съветската спекулация 1200 пъти

Същевременно е защитавал Путин и Русия…

През 2017 и 2018 година огромно жури приканва Apple и различен снабдител на интернет услуги за архивите на хората , свързани с разследващия комитет. Те научиха предишния месец, когато Apple ги осведоми, че техните данни са споделени , само че не прецизират степента на настояването, споделиха чиновници на комисията. Миналата година втори снабдител на услуги уведоми един член на личния състав на комитета за такова искане.

Не е ясно за какво членове на фамилията или деца са забъркани в това следствие , само че следователите биха могли да потърсят сметките, тъй като са свързани или на теорията, че родителите употребяват телефоните или компютрите на децата си, с цел да скрият контакти с публицисти.

Министерството на правораздаването отхвърли да каже на демократите в комисията дали са разследвани републиканци. Apple съобщи единствено метаданни и информация за акаунта, само че не и фотоси, имейли или друго наличие , съгласно осведомения. След като документите не предоставиха доказателства за течове, прокурорите във Вашингтон разискаха преустановяване на тази част от своето следствие.

През февруари 2020 година Бар назначи прокурор от Ню Джърси Осмар Бенвенуто в отдела за национална сигурност. Неговият опит беше в преследването на банди и здравни измами. Назначаването на Бенвенуто бе в сходство с желанието на Бар да държи въпросите от огромен интерес за Белия дом в ръцете на стеснен кръг от доверени помощници и чиновници.

Прокурорите също удвоиха напъните си, с цел да открият кой е популяризирал материали, свързани с Майкъл Флин , първият консултант по националната сигурност на Тръмп. Подробности за диалозите, които той е водил в края на 2016 година с съветския дипломат по това време Сергей Кисляк , се появиха в новинарските репортажи при започване на 2017 година и в последна сметка помогнаха за свалянето му и федералните обвинявания против него.

Дискусиите също бяха сметнати за високо класифицирани, защото ФБР употребява упълномощено от съда скрито подслушване на Кисляк .
 Съдът в Съединени американски щати смъкна обвиняванията против Майкъл Флин за Русия, победа за Тръмп
Съдът в Съединени американски щати смъкна обвиняванията против Майкъл Флин за Русия, победа за Тръмп

Тръмп разгласи решението на съда за " ужасно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР