По време на мача Левски – Лудогорец (0:0) на стадион

...
По време на мача Левски – Лудогорец (0:0) на стадион
Коментари Харесай

Кой прав, кой крив след боя в Сектор „Б“? Позициите на „Южна Дивизия“ и „София Запад“

По време на мача Левски – Лудогорец (0:0) на стадион „ Георги Аспарухов “ се случи противен случай. „ Сини “ почитатели биха Адриан Петров, прочут като Дългия, който е измежду тарторите на фракцията „ Южна дивизия “.

В часовете и дните след срещата се завъртяха доста мнения, а главната виновност бе хвърлена към друга секта последователи на Левски – „ София Запад “.

Вчера и през днешния ден излязоха две заявления. И двете забъркани страни изрекоха своите позиции. Публикуваме ги без редакторска интервенция, а всеки последовател самичък може да прочете и да реши кой прав и кой крив в тази ситуация.

“Южна дивизия ":

“Здравейте, другари Левскари!

Датата е 6-ти септември 2017 година - празник за всички Българи! Минали са 132 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В този ден хиляди чакат още един празник - този път на стадион „ Георги Аспарухов “, където един видоизменен наследник тим е подготвен да зарадва зажаднелите за прекрасен футбол и красиви победи негови последователи. Стадионът е цялостен, трикольор се шири по цялата му външна страна, а националният лозунг „ Съединението прави силата “ гордо бива разпъван от едни от последните останали романтици в бранша зад вратата.

Тук някъде би трябвало дебело да подчертаем и заявим, че появилите се информации, че ЮЖНА ДИВИЗИЯ се е завърнала в Сектор Б, не дават отговор по никакъв метод на действителността. Слуховете за обединяване бе следващата добре изиграна пиеса и прахуляк в очите на елементарния фен. Имаше стартирана концепция за основаването на нова УЛТРА организация, сплотяваща останалите фракции, която да се занимава с развиването на публиката на ЛЕВСКИ в тази тенденция. Да събира средства за хореографии, да създава продукти, да дава доклади за събраните средства и къде биват изразходвани те. Всичко привидно звучеше фантастично, само че сякаш „ този филм сме го гледали “. Ние като организация взехме решение, че няма по какъв начин за следващ път да се доверим на празни приказки и обещания. Въпреки това Дългия реши в името на ЛЕВСКИ и неговата аудитория да се завърне, дружно с други организации, които бяха спрели визитата си на мачове, в финален опит да възродят мястото, наречено Сектор Б, и да го върнат там, където му е мястото – на върха. А резултатите в последните мачове бяха видни за всички и се усещаше усъвършенстване в държанието и пеенето по време на дуелите.

За да пристигна и най-посетеният мач за тази година – домакинство на Лудогорец. Случилото се през второто полувреме на мача в Сектор Б приказва единствено за едно. Хората, узурпирали святото място, не желаят мощен Сектор, не желаят единна синя аудитория, не желаят обединявания, не желаят цялостни трибуни. От този миг, когато някой ви заприказва за " его ", просто се изсмейте. Ако някой е желал да откаже Дългия от това да оказва помощ за развиването на Сектор Б, то това е можело да стане по хиляди разнообразни способи. Случилото се при започване на второто полувреме по време на най-посетения за годината мач, в бранш цялостен с последователи от цяла България, както с дами, деца, с възрастни и нищо неподозиращи хора, ясно приказва единствено за едно. Идеята не е била да се нападне Дългия като персона. Този път нападението бе проведено против Левскарщината, против Свободата, против последните останали полезности и идеали на това свещено до скоро място.

„ И в оня ден глухите ще чуят думи, сякаш се четат от книга, и очите на слепите ще прогледнат от мрака и тъмнината. “

Онзи ден пристигна! И за дребните деца към този момент е ясно, че казусът в никакъв случай не е бил и не е сред обособени групи, както доста комфортно се пробват да го изкарат малко на брой в последните месеци. Всяка група, всяка персона, която покаже лично мнение, която покаже креативност, знания и благоприятни условия да развива този бранш бива поставяна под напън. На подобен бе подложен ФОНД СЕКТОР Б преди години, на подобен сме подлагани и ние. Нашата организация е сложена под подобен очевиден напън от деня, в който гласно декларирахме схемите, в които вкарва тима Иво Тонев и върхушката около него. Последвалите събития с най-голяма ескалация на напрежение - пиесата в Сектор А - не съумя да ни спре. Опитът Дългия да бъде спрян по този безсрамен метод ще се сгромоляса още по-силно и звучно. Надяваме се xората да са създали своя избор и той да лъсне още в идващите домашен мачове!

И преди, и в този момент - Левски значи независимост?!? ”
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„ София Запад “

" Здравейте, Левскари.

През последната година нашата публиката претърпя един доста тежък интервал. Различни визии за развиването й направиха по този начин, че тимът да бъде лишен от оптималната поддръжка в редица срещи. Истината е, че от това не печели никой. Никой, с изключение на враговете на ЛЕВСКИ. А в България всеки се опасява от мощен ЛЕВСКИ на терена и могъща синя аудитория по трибуните. Напълно сме уверени в големия капацитет, който се крие в хилядите сини сърца. Бяхме и продължаваме да сме изцяло наясно, че той няма по какъв начин да бъде отключен, в случай че ситуацията по трибуните остава непроменено.

Именно по тази причина през последните 2 месеца cе организираха голям брой диалози сред представители на разнообразни структури и организации за изчистване на съществуващите разлики. Бихме споделили, че тези диалози бяха в голямата си част в позитивна тенденция с концепция и визия по какъв начин да се развие и сплоти Сектор Б.
Бе взето решение за обособяването на нова организация. Целта пред нея ще бъде да сплоти всички дейни групи и хора в страната в едно мощно ядро вътре в Сектора и която да се занимава с всичко обвързвано с „ ULTRA “ поддръжката по трибуните и отвън тях. Тя ще се ангажира с изработката на продуктите за бранша и с тяхното разпространяване в магазина и онлайн. Организацията ще дава отговор за събирането на парични средства посредством урни и дарения. Постъпленията от дарения, от продажбата на продукти, от членски импорт и прочие ще бъдат регистрирани пред синята общност и ще бъдат връщани назад в Сектора. Сектор Б ще се простира съгласно своите благоприятни условия и всичко ще зависи от интензивността на хората, които го съставляват. Сектор Б ще бъде самостоятелен финансово и самоиздържащ се Сектор. Паричната помощ постоянно ще бъде от изгода за представянето на Сектора, само че нищо не би помогнало повече от хиляди сини сърца, раздаващи се до дъно за неговия разцвет.
Оттук нататък ни остава само да потвърдим както на самите себе си, по този начин и на дейната част от фенската маса, че Сектор Б може да се върне там, където никой различен, с изключение на самите нас не е достигал. В идващите дни и седмици поетапно ще бъдете запознавани с нещата, които занапред ще се основават и вкарват. С дейното присъединяване на оптимален брой хора имаме вяра и се надяваме, че дружно ще създадем този образ на Сектор Б, който приляга на нашата естрада.

В този ред на мисли желаеме да обявим, че в неделя вечер Южна Дивизия ще се завърне в Сектор Б на стадион „ Георги Аспарухов “. Новият тим и треньор имат потребност от поддръжката на всяко едно синьо сърце на трибуните. И всички ние би трябвало да им я дадем. Да я дадем както единствено ние можем – до финален мирис!

Харесва ли ви написаното?

Съжаляваме, че отговорът ни лиши време, само че през вчерашния ден бяхме на мач, за разлика от други. И по този начин...горното е декларацията, поредената написана от страна на ЮЖНА ДИВИЗИЯ, с която триумфално трбваше да разгласят завръщането си в Сектор Б. За следващ път доста маркетинг и ПР, малко дейности. Тази декларация, следващата, не беше оповестена, т.к. не съответстваше с извършените диалози и постигнатите сделки сред всички дейни групи в Сектор Б НЯКОЛКО ДНИ ПО-РАНО, а те са точно повече дейности, по-малко думи.

Същите оповестиха, че били нападани, поради разкрития свързани с ръководството на Иво Тонев... Всички помним медийния панаир и хвърлянето на оставки, когато тези разкрития излязоха на бял свят – тогава ЮЖНА ДИВИЗИЯ не участваше. Вчера оповестиха, че ЮЖНА ДИВИЗИЯ не се била завърнала в Сектора. Поредната неистина, може да се убедите сами. Внушиха, че с помощта на тях имало позитивна смяна във визията на Сектор Б в последните мачове.!? Нищо сходно - не са взели участие в изработването на нито една от хореоографиите. Нещо повече – посетиха тъкмо три мача от нначалото на шампионата.

Ние ще продължим по поетия път, а на левскарската общественост ще бъде предоставяна цялостна отчетност за активността на Сектора. Ние държим на думата си, за разлика от безконечните жертви – ЮЖНА ДИВИЗИЯ.

Това са те - BORN OUT OF LIES, DRIVEN BY FASHION! ".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР