По време на Лунната нова година в Китай бяха раздадени

...
По време на Лунната нова година в Китай бяха раздадени
Коментари Харесай

Китай раздава милиони с цел да стимулира използването на CBDC

По време на Лунната нова година в Китай бяха раздадени милиони долари от цифровата валута на централна банка (CBDC) на страната, e-CNY (дигитален юан), с цел да се подтиква разпространяването ѝ.

Според информацията през празничния интервал в цялата страна са стартирали към 200 действия, свързани с e-CNY, които имат за цел да подтикват разпространяването и потреблението на цифровата валута.

В няколко града са раздадени e-CNY на стойност над 180 милиона юана ($26.5 милиона) в стратегии като дотации и купони за ползване.

Например на 16 януари Ханджоу е издал на всеки гражданин ваучер за e-CNY на стойност 80 юана, което е към $12, а общата стойност на раздаването е коствало на града към 4 милиона юана или $590,000.

Също по този начин локалното ръководство на Шънджън е раздало CBDC на стойност 100 милиона юана, което се равнява на към $14.7 милиона, за субсидиране на кетъринг промишлеността в града.


 


През последните няколко месеца държавното управление предприе и други инициативи, с цел да подтиква потреблението на цифровия юан.

На 1 февруари висши представители на ръководещата партия в град Суджоу дефинираха цел за осъществяване до края на 2023 година, а точно в града да бъдат осъществени транзакции с е-CNY на стойност 2 трилиона юана, което е към $300 милиарда.

Освен това в устрема си да притегли нови консуматори през януари приложението за електронни парични преводи на e-CNY вкара актуализация , която разрешава на потребителите да правят безконтактни заплащания с телефони с операционната система Android – даже в случай че устройството им е без интернет или зареждане.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР