По време на контранастъплението си в района на Харков украинските

...
По време на контранастъплението си в района на Харков украинските
Коментари Харесай

Украинското контранастъпление в района на Харков струва на руската армия $673 млн. - Свят

По време на контранастъплението си в региона на Харков украинските въоръжени сили са унищожили съветска военна техника за 673 млн. $. Данните огласи списание.

От 6 до 11 септември ВСУ са ликвидирали 590 единици вражеска техника, като Русия е изгубила 86 танка и 158 бронирани машини, 106 артилерийски системи, 159 автомобила и 46 единици друга техника. Най-скъпоструващата загуба на съветската войска е комплексът за радиоелектронна битка " Москва-1 ", която се прави оценка на 57 млн. $. По данни на разузнаването Русия е разполагала единствено с 9 такива комплекса.

В региона на Харков съветските окупатори са изгубили изтребител-бомбардировач Су-34 (за 36 млн. долара) и противобатарейна радарна система " Зоопарк-1М " (за 25 млн. долара). Не всичко от оборудването е унищожено. Според аналитичния план Oryx от 6 до 10 септември украинската войска е заловила 129 единици военно съоръжение, което Forbes прави оценка на 104 млн. $, в това число девет гаубици Мста-С и Мста-Б на стойност над 43 млн. $.

В обществените мрежи излязоха доста мемета, в които потребителите се майтапят, че единствено за една седмица Русия съумя да даде на Украйна повече военна техника, в сравнение с западните съдружници от началото на войната, отбелязва Forbs.

Според картата на съветското министерство на защитата от 6 септември руснаците са напуснали територия от съвсем 9000 кв. км, което е повече от 28% от Харковска област.

Генералният щаб на ВСУ към момента е внимателен в оценките си като отбелязва, че част от информацията ще бъде предоставена по-късно от съображения за сигурност, припомня изданието. Последната публична цифра от украинска страна е за 3000 кв. км. Но това не включва териториите, освободени на 11-12 септември, както и тези, които са били изоставени от съветските войски, само че чието завладяване от ВСУ към момента не е доказано. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР