По време на конференцията Connect вчера основателят на Facebook Марк

...
По време на конференцията Connect вчера основателят на Facebook Марк
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг сменя името Facebook на Meta

По време на конференцията Connect през вчерашния ден създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви без особена изненада за който и да е, че сменя името на компанията си на Meta.
 Фейсбук, метавселената и проектите на Марк Зукърбърг да прекръсти компанията си
Защо Фейсбук ще се прекръсти

Време беше

Също както Гугъл влезе под “шапката ” на Alphabet, по този начин и Фейсбук ще резервира названието си, само че дружно с Instagram, WhatsApp и така нататък ще стартира да оперира под обсега на новата компания Meta.

Промяната бе предстояща, защото през последните месеци Зук много говореше за нахлуване в “метавселената ” и бе ясно, че би трябвало да се случи нещо, с цел да се разграничи Фейсбук от всички кавги, които забърка.
 Снимка 551746

Метавселената, както към този момент знаем, е пространство, сходно на обществената мрежа, което обаче дава на потребителите опция да си взаимодействат по невъзможни до момента способи.

По думите на Марк Зукърбърг Meta ще разреши на потребителите си да отидат оттатък двуизмерните картинки на екрана и да се потопят в триизмерната галактика на AR/VR технологиите.

Това значи, че облици и детайли от вселената ще могат да се прожектират в действителния свят към нас, само че ще можем най-вероятно и изцяло да се потопим във виртуалната действителност.
 Снимка 551750

Фейсбук ще продължи да съществува, само че задачата на Зук е да ни убеди, че компанията му е по-скоро софтуерна галактика, в сравнение с обществената мрежа, която познаваме през днешния ден.

Метавселената ще резервира някои черти на Фейсбук и още веднъж главната цел ще е да служи за свързване на хора и бизнеси, само че и за доста повече, споделя Зукърбърг.

По всичко проличава, че очилата за VR на марката Oculus, която е владеене на Фейсбук (вече на Meta), ще играят значима роля в новия цифров свят.
 Снимка 551749

Oculus Quest ще бъдат преименувани на Meta Quest, което ни кара да имаме вяра, че VR хедсета ще е един от методите за влизане и присъединяване в света на Meta.
 Фейсбук, Марк Зуърбърг, проектите му за Европа и метавселената, която желае да сътвори
Паралелният свят, който Зукърбърг желае да сътвори

Гръмки слова, само че дали са изпълними

Промените към Oculus ще бъдат осъществени в първата част на 2022 година, тъй че можем да чакаме в интервала до тогава да научим повече за наличието на Meta.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР