По време на климатично събитие на ООН папа Франциск, който

...
По време на климатично събитие на ООН папа Франциск, който
Коментари Харесай

„Изменението на климата също е религиозен проблем“: Папа Франциск казва, че религиозните лидери са отговорни за планетата

По време на климатично събитие на Организация на обединените нации папа Франциск, който отсъстваше заради заболяване, показа мнението си за изменението на климата, потвърждавайки, че това е " набожен проблем ", съгласно Crux Catholic Media.

В забележки, прочетени от италианския кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана, папа Франциск сподели, че има незабавна нужда да се работи „ в името на околната среда “ и че е не е задоволително просто да се усилят разноските. По-скоро „ Трябва да променим метода си на живот и по този метод да образоваме всички на изтрезнял и приятелски метод на живот. “

„ Ето за какво казусът с изменението на климата е и набожен проблем: неговите корени се крият в създанието хипотеза за самодостатъчност “, сподели папата.

Папа Франциск произнася речта си по време на седмичната си обща визита в залата на папа Павел VI във Ватикана.((AP Photo/ Андрю Медичини))

Папата добави, че религиите имат характерна роля в поддържането н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР