По време на кампанията Седмица на лекарствената безопасност повече от

...
По време на кампанията Седмица на лекарствената безопасност повече от
Коментари Харесай

Медицински университет – Плевен се включва в Седмицата на лекарствената безопасност 2023 г.

По време на акцията Седмица на лекарствената сигурност повече от 80 страни ще работят дружно за повишение на сигурността на медикаментите по целия свят.

От 6 до 12 ноември 2023 година Изпълнителна организация по медикаментите взе участие в международната акция Седмица на лекарствената сигурност, в която се включват повече от 80 регулаторни организации по медикаментите и неправителствени организации за повишение на осведомеността по отношение на значимото значение на съобщаването на нежелани лекарствени реакции.

Чрез тематиката „ Кой може да оповестява нежелани реакции? “ тазгодишната акция се концентрира върху основната роля на всеки пациент, доктор, здравна сестра и фармацевт, който оповестява нежелана реакция и способства за безвредната приложимост на медикаментите.

Неочаквани нежелани лекарствени реакции могат да настъпят на всички места и когато и да е. Можете да ни помогнете да създадем медикаментите по-безопасни за всички хора, като съобщавате нежелани реакции.

Съобщаването на нежелани реакции на Изпълнителна организация по медикаментите спомага за повишение на сигурността на медикаментите за пациентите по целия свят. В някои случаи това може да докара до по-добър съвет за определяне, което може да усъвършенства резултатите при пациентите.

Ако Вие или пациент, за който се грижите, получите нежелана лекарствена реакция, не забравяйте да ни съобщите неотложно.

Съобщенията за нежелани реакции могат да се подават елементарно посредством уеб страницата на Изпълнителна организация по медикаментите: www.bda.bg като се употребява хиперлинка към съответния формуляр – за медицински експерти или за немедицински лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР