По време на извънредното положение нашата работа доста се увеличи

...
По време на извънредното положение нашата работа доста се увеличи
Коментари Харесай

Как заведенията спазват всички изисквания за безопасност?

По време на изключителното състояние нашата работа много се усили предвид на това, че на разнообразни стадии бяха отваряни и затваряни комерсиалните обекти. Бяха подхванати и други ограничения от страната и БАБХ трябваше съответно да реагира на дилемите, които й се поставяха. Смятам, че дотук се справихме нелошо”. Това съобщи пред Нова телевизия доктор Любомир Кулински, шеф на Дирекция "Контрол на храните " в Агенцията по храните.

По думите му инспекциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения са почнали още на 6 май - първият ден, в който бяха отворени откритите елементи на заведенията.

Алибегов: 20% от заведенията са банкрутирали, щяха да са повече, в случай че не бяха смелите дейности на държавното управление

„ За 22 дни инспекторите направиха над 4 000 инспекции. При тях има към 500 наставления, 13 акта за определяне на административно нарушавания и 4 затворени заведения”, сподели Кулински.

„ Най-честите нарушавания бяха свързани с това, че тук-там личният състав не беше подготвен по какъв начин да съблюдава условията. На места дистанцията сред масите не се спазваше. Имаше и случаи, в които пък дезинфектантите бяха поставяни покрай храни”, уточни още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР