„По време на извънредното положение 225 са били откарани в

...
„По време на извънредното положение 225 са били откарани в
Коментари Харесай

Най-малко 225 души са загинали при протестите в Казахстан

„ По време на изключителното състояние 225 са били откарани в моргите. Някои от тях са въоръжени бандити, взели участие в терористичните офанзиви. Сред починалите са 19 служители на реда и военни. За страдание и цивилни са станали жертви на терористични актове”, сподели Шалабаев, без да посочи какъв брой тъкмо цивилни са били убити.

От 225 починали 175 са умряли в лечебни заведения, сподели прессекретарят на казахстанското министерство на опазването на здравето Асел Артакшинова.

По данни на Генералната прокуратура и Министерството на здравеопазването по време на митингите в Казахстан са ранени общо 4578 души, от които 3393 са чиновници на реда. Над 2677 потърпевши са потърсили здравна помощ, 265 към момента са под лекарско наблюдаване, 67 души са в реанимация.

Главната прокуратура оцени броя на участниците в " погромите " по време на митингите на над 20 000 души, написа Sputnik Казахстан.

Образувани са 546 наказателни каузи, от които 44 за тероризъм, 34 за протести и 15 за ликвидиране. 446 обвинени са задържани със правосъдни решения.

Припомняме Ви, че митингите избухнаха при започване на годината поради нарастването на цените на горивата в републиката. В някои градове, в това число Алмати, имаше конфликти с полицията, хора нахлуваха в държавни здания и ограбваха магазини. На 5 януари президентът на Казахстан Казахстан Касим-Жомарт Токаев дефинира безредиците като " тероризъм " и се обърна за помощ към ОДКБ, която изпрати над 2000 миротворци, а на да се изтеглят от страната.

Преди дни президентът назначи и ново държавно управление,.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР