По време на извънредните мерки заради COVID-19, бездомните животни, останали

...
По време на извънредните мерки заради COVID-19, бездомните животни, останали
Коментари Харесай

Бездомните животни бедстват по време на извънредните мерки заради COVID-19

По време на изключителните ограничения поради COVID-19, бездомните животни, останали отвън приютите, бедстват. За това сигнализираха природозащитници в Русе. А ветеринарни лекари настояват, че вирусът не може да се съобщи от човек на домакински любим и назад.

Приютите в Русе са заредени с храна. Според природозащитниците обаче, безстопанствените животни, които до момента откриха храна към заведенията за хранене, гладуват.

Милена Милчева - доброволец: Ние всички отиваме, пазарим, затваряме се у дома, а кучетата и котките стоят на открито и чакат нашата благосклонност и нашата съвест. Сещайте се като хапвате, хвърляйте един залък, една филийка самун, каквото желаете.

Въпреки че от ковид боледуват и домашните животни, болестта не се предава двустранно, настояват ветеринарни лекари. Стопаните на кучетата въпреки всичко са бдителни за здравето на своите любимци.

Божидар Георгиев- притежател на кучета: Ако имат някакви здравословни проблеми, бих ги тествал.

Д-р Росен Христов- ветеринарен доктор: Засега няма научни доказателства, че ковид COVID-19 може да бъде предаден от индивида на домашните любимци и назад.

По думите на доктор Христов, в Съединени американски щати водещи лаборатории са създали до този миг над 20 хиляди проучвания на кучета, без нито една позитивна проба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР