По време на извънреден брифинг в Министерски съвет Бойко Борисов

...
По време на извънреден брифинг в Министерски съвет Бойко Борисов
Коментари Харесай

Премиерът: Заради тая гадост COVID-19 редица страни се молят на България да им дадем... НА ЖИВО

По време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет Бойко Борисов разкри, че македонският министър председател му се е обадил с молба да даде най-малко едно от медикаментите, с които България разполага.

" От Италия ни желаят маски. Шием по един милион маски, шием дрехи ", изясни още министър председателят и добави, че се надява медикаментите да оказват помощ, защото държавното управление се е хвърлило да се запасява и да ги купува, с цел да бъде квалифицирано в обстановката.

"Когато сме си говорили с президента Радев е проявявал цялото схващане. Когато се събрахме горе, все едно не сме говорили със същия човек. Аз му споделих, че и двете му оферти са правилни и ще бъдат гласувани ", добави Борисов.

БЛИЦ напомня, че Борисов разяснява и частичното несъгласие на Закона за изключителното състояние , което по-рано през днешния ден президентът Румен Радев наложи .

"Докато служителите на реда и жандармерията имат сили, няма да пипаме военните. Днес дадох право на проф. Костов, с цел да имаме различно мнение и да намерим най-хубавото сечение. От щаба не са единствените лекари, почитам ги, само че има и друго мнение. Защо е нужно да си играем със страховете на хората и да използваме рецесията, с цел да си вършим пиар ", пита министър председателят.

"Историята демонстрира, че всеки който се заиграе със страховете на хората губи. Най-лесно е да освободим запаса. Никой няма да си го занесе у дома. Той дава сигурност.

Може да се наложи да се изтеглят заеми, само че дано забележим какъв брой време ще трае тая гнусота. Когато забележим кои са наранени, ще извадим пари и ще им дадем. Искам най-хубавите да го измислят, с цел да може да останат парите за пенсионерите, за медиците и тогава чак да забележим къде и какво тъкмо би трябвало да подпомогнем.

Една седмица е предходна. Ще опазим живота на хората и с по-строги ограничения. Държавите, които си разрешиха да не го създадат, по-късно под паника бързо направиха всичко, което ние бяхме създали ", съобщи Борисов.

Премиерът изясни, че Италия сега има потребност от един трилион, с цел да се възвърне.

"За да се създадат на положителни споделят "Хайде да дадем на всички ". Добре, само че по каква скица? Обяснете ми.

Финансовият министър ще извърши всяка моя наредба. Може да си тръгне, в случай че направи нелепост, само че аз съм виновен човек ", безапелационен бе министър председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР