По време на изслушване в Шерифския съд в Единбург в

...
По време на изслушване в Шерифския съд в Единбург в
Коментари Харесай

Френският отричащ холокоста Винсент Рейнуар е изправен пред екстрадиция от Шотландия

По време на чуване в Шерифския съд в Единбург в четвъртък на Рейнуар беше казано, че ще бъде върнат в родината си, с цел да бъде изправен пред съда по обвинявания, в това число „ обществено омаловажаване на военно закононарушение “ и „ обществено подбудителство към ненавист “.

Адвокатите на французина твърдяха, че законът за изгонване на Обединеното кралство разрешава хората да бъдат връщани назад в родината им единствено в случай че има еквивалентно английско закононарушение на това, което непознати страни възнамеряват да ги преследват за.

Адвокатът на отбраната Фред Макинтош KC съобщи, че в Шотландия няма равностоен закон на отричането на Холокоста и че това би трябвало да попречи на клиента му да бъде екстрадиран.

Въпреки това, шериф Крис Диксън отсъди срещу отбраната.

В писмена присъда, обясняваща решението си, шериф Диксън написа за това по какъв начин Рейнуард разгласява видеоклип онлайн.

Apple издава софтуерна актуализация на iPhone 12 във Франция поради опасения за радиация

Шериф Диксън заключи, че макар че Рейнуард „ не е призовавал за унищожаването на еврейския народ “, дейностите му във видеото биха представлявали закононарушение съгласно шотландския закон и заради за това той може да бъде екстрадиран.

Рейнуард беше арестуван в Anstruther на 10 ноември 2022 година със заповед за съглашение за търговия и съдействие.

Изображение: Единбургски шериф и арбитър на мировия съд. File pic

Той е търсен във Франция, защото управляващите там считат, че е отговорен за отказване на Холокоста. Актът на отказване на Холокоста е закононарушение във Франция.

Докладите споделят, че Рейнуар е употребявал подправена идентичност, до момента в който е работил като частен преподавател, откакто се е укривал от управляващите в продължение на две години, преди да бъде задържан.

издирването беше водено от Централната работа на Франция за битка с закононарушенията против човечеството и закононарушенията от ненавист.

Разследването стартира след мемориала на Орадур-сюр-Глан, където нацистките войски убиха и унищожиха цяло село през юни 1944 година, беше вандализиран от графити, които гласят „ Рейнуар е прав “.

Прочетете повече от Sky News:
Премиерът на Израел споделя, че Хамас е „ зложелател на цивилизацията “ и „ ще бъде смачкан “
Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун заобикаля пандиза, откакто се призна за отговорен в машинация

Рейнуар беше наказан за първи път за отказване на Холокоста през 1991 година

Той беше арестуван, откакто раздаваше листовки, отричащи съществуването на газ камари измежду гимназистите.

През 1997 година той е уволнен от работата си като преподавател по математика в приблизително учебно заведение в Онфльор, Нормандия. Неговото уволняване пристигна след откриването на ревизионистки текстове на твърдия диск на компютъра му.

Той също беше открит да дава на своите студенти статистически уравнения по отношение на % на смъртност в нацистките концентрационни лагери.

През 2005 година, Рейнуар беше наказан на една година отнемане от независимост и санкциониран с 10 000 евро (8 600 паунда) от съда за написването на листовка от 16 страници, озаглавена „ Холокост? Ето какво се пази прикрито от вас “.

Това беше изпратено на френски туристически офиси, музеи и кметства.

През 2015 година той беше наказан на две години затвор от съд в Нормандия за отказване на Холокоста в поредност от изявления във Фейсбук.

Неговите последната присъда пристигна през ноември 2020 година за издание на видеоклип с отказване на Холокоста в YouTube.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР