По време на изслушване в Конгреса на САЩ, ръководителят на

...
По време на изслушване в Конгреса на САЩ, ръководителят на
Коментари Харесай

Сундар Пичай: Google не възнамерява да представя интернет търсачка в Китай

По време на чуване в Конгреса на Съединени американски щати, ръководителят на Гугъл Сундар Пичай съобщи, че неговата компания не има намерение да пуска интернет търсачка в Китай, само че не изключва тази концепция. Неотдавна управляващите и законодателите на Съединени американски щати показаха безпокойствие, че Гугъл създава търсачката с цензура Dragonfly , ако интернет колосът още веднъж навлезе в китайския пазар.

„Към сегашен ден ние нямаме проекти за интернет търсачка в Китай“ – сподели Сундар Пичай в пред Камарата на представителите в Съединени американски щати. И добави: „Ние създадохме един вид, единствено с цел да забележим, по какъв начин би изглеждало в този случай търсенето в интернет. Проектът бе осъществен за малко време и доколкото ми е известно, върху него работиха към 100 души„.

Пичай сподели под клетва, че към сегашен ден Гугъл няма никакви ангажименти с Китай и в случай че един ден корпорацията реши да направи сходна търсачка, то това ще бъде изцяло транспарантен за американските политици развой.

Първата информация за тайнственият план Dragonfly се появи през месец август тази година, след което чиновниците на Гугъл стачкуваха против основаването на цензурирана интернет търсачка за Китай. Тогава ръководителят на Гугъл сподели, че сходна търсеща система би имала триумф в Китай. Но китайските медии оповестиха, че надали Гугъл ще получи сходно позволение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР