По време на изслушване на комисиите по разузнаване в сената

...
По време на изслушване на комисиите по разузнаване в сената
Коментари Харесай

ФБР и ЦРУ против смартфоните Huawei

По време на чуване на комисиите по разузнаване в сената на Съединени американски щати, шефове от ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и АНБ единомислещо насочиха предизвестие към жителите на Съединени американски щати. В него се споделя по опция да се заобикаля покупката на смарт телефоните Huawei, както и от потреблението на приложения на китайския производител.

Според топразузнавачите това е рисково за националната сигурност на Съединени американски щати. Според Централно разузнавателно управление на САЩ, китайците от Huawei са в тесни връзки с държавното управление и най-вероятно работят за разузнаването на Китай. Шефът на ФБР посочи, че подслушвани диалози и данни събирани от телефоните Huawei могат да послужат за шпионаж, а и могат да навредят на телекомуникационните оператори в Съединени американски щати.

Някои страни упрекват в същото и Apple, като настояват, че ябълковата компания сътрудничи с държавното управление на Съединени американски щати в областта на разузнаването, само че шефовете на Централно разузнавателно управление на САЩ, АНБ и ФБР споделят, че от Apple се опълчват сполучливо на сходни опити, до момента в който управлението на Huawei не е способно да направи това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР