По време на изследвания на кратера Фон Карман на обратната

...
По време на изследвания на кратера Фон Карман на обратната
Коментари Харесай

МИСТЕРИЯ: Китай засне подозрителен куб откъм обратната страна на Луната

По време на проучвания на кратера Фон Карман на противоположната страна на Луната китайският роувър Yutu 2 снима напълно необикновен за лунния ландшафт обект. На много размитата фотография се вижда издатина във формата на верен куб. Китайското национално галактическо ръководство разгласява фотографията в обществените мрежи, като назова обекта „ Мистериозната къща “.

„ Дали това не е някаква постройка, издигната от извънземните след спешно кацане? “ – спорят с престорена тайнственост под обявата в обществената мрежа Weixin. „ Или това е галактически транспортен съд, който в предишното е изследвал Луната? “.

Разбира се, най-вероятното пояснение на този обект ще се окаже оптимално елементарното – това е камък. Интересно е, че китайският лунен роувър би трябвало да измине още към 80 метра, с цел да може да снима всичко от близко. Но това значи, че ще би трябвало да чакаме към от два до три месеца, преди странният обект да бъде в детайли изучен.Тъй като Yutu-2 разчита на слънчевата светлина за сила, той може да пътува единствено когато е ярко, а през останалото време е в режим на хибернация.

Понякога на повърхността на Луната се появяват камъни заради външни въздействия, както е на фотографията нагоре. И всички знаем, че на естествения сателит на Земята извънземни няма. Нали по този начин?

В обществените мрежи незабавно започнаха спекулации, че това може да е нещо като Обелиска от „ 2001: Космическа авантюра “ на Артър Кларк.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР