По време на изпитанията на 19 юли 2021 г. ВМС

...
По време на изпитанията на 19 юли 2021 г. ВМС
Коментари Харесай

В САЩ разработват убиец на руските ракети С400

По време на тестванията на 19 юли 2021 година Военноморски сили на Съединени американски щати за първи път изстреляха усъвършенстваната антирадарна ракета с продължен обхват AGM-88G AARGM-ER от изтребител Boeing F / A-18 Super Hornet, оповестява „ Дифенс експрес “.

Според производителя на ракетата Northrop Grumman, тестването е извършено на хребета Пойнт Мугу край крайбрежията на Южна Калифорния.

„ AARGM-ER беше сполучливо изстреляна от изтребител F / A-18 и приключи основните задачи на първия ракетен огън с бойни боеприпаси “, се споделя в изказването.

Отбелязва се, че тестванията са удостоверили " цялостната интеграция на системата, работата на ракетния мотор ". Планират се поредност от спомагателни проби на тази разработка.

Ракетата AARGM във версията ER получи нова бойна глава и нов ракетен мотор за повишен обсег. В същото време тактическите и техническите характерности на ракетата към момента не са разкрити, макар че някои източници означават, че ракетата може да доближи оптималната скорост от 2 маха.

Ракетата AARGM -ER е предопределена да унищожава противников радари, заглушители и радиопредаватели - т.е. може да „ заслепи “ съперника и да го лиши от способността да „ комуникира “. В американските и съветските медии тази ракета към този момент е наречена „ килърът на системата за противовъздушна защита С-400 “.

Сега е известно, че Военноморски сили на Съединени американски щати възнамеряват да интегрират ракетата със самолетите F / A-18E / F Super Hornet и EA-18G Growler, както и стелт изтребителите F-35 на Военноморски сили, Корпуса на морската пехота и Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР