По време на изненадващата си визита днес в големия украински

...
По време на изненадващата си визита днес в големия украински
Коментари Харесай

При изненадваща визита в Украйна Шарл Мишел беше принуден да търси укритие заради обстрел

По време на изненадващата си аудиенция през днешния ден в огромния украински град Одеса ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел беше заставен да потърси скривалище поради ракетни удари, заяви през днешния ден почитан чиновник от Европейския съюз, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На среща сред Мишел и украинския министър председател Денис Шмигал

"участниците трябваше да пресечен диалога си, с цел да се укрият, тъй като ракети още веднъж удариха района на Одеса ", сподели източникът.

My statement on the occasion of, in.
— Charles Michel (@eucopresident)
Мишел написа в Twitter, че е пристигнал в Одеса по случай Деня на Европа .

"Не сте сами. Европейски Съюз е паралелно с вас ", акцентира Мишел, осъждайки "руската експанзия " против Украйна, почнала на 24 февруари.

Според европейски представител Мишел по време на визитата си е схванал какво е

„ въздействието на войната върху международните снабдителни вериги “, изключително що се отнася до зърнените култури, „ доста тонове от които са блокирани в пристанища поради съветската обсада на Черно море “. Тази обсада вреди освен на украинската стопанска система, само че попречва и достъпа на света до жизненоважни хранителни артикули и излага на заплаха международната продоволствена сигурност ", добави още източникът от Европейски Съюз.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски беседва по видеоконферентна връзка с Мишел

и му благодари за смелостта му и визитата му в Одеса, се показва в известие на президентската канцелария. „ Искам да ви благодаря за политическата поддръжка, за вашето наличие. За това, че виждате в близко бъдеще Украйна като равна с останалите членове на европейското семейство “, акцентира украинският държавен глава.

Зеленски сподели, че Украйна доставя със зърнени храни 400 милиона души на планетата

и че блокадата на износа на селскостопански артикули към този момент води до повишение на цените на храните по света.

Украинският президент разгласи през днешния ден, че се е разговарял по видеоконферентна връзка и с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и е разискал с нея дейностите на Украйна, с цел да стане тя страна страна кандидатка за участие в Европейски Съюз.

Държавният глава прикани през днешния ден за незабавни дейности за отваряне на украинските пристанища .

В пост в Телеграм след диалога си с Мишел президентът написа, че „ е значимо да се предотврати продоволствена рецесия в света, провокирана от нападателните дейности на Русия “, съобщи Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР