По време на изминалото изложение CES 2019 ASUSTeK Computer анонсира

...
По време на изминалото изложение CES 2019 ASUSTeK Computer анонсира
Коментари Харесай

Asus представи монитора ProART PA32UCX с рекордна яркост от 1200 нита

По време на миналото ревю CES 2019 ASUSTeK Computer анонсира 32-инчовия екран ProART PA32UCX , адресиран най-вече към експертите. Най-характерната специфичност на новото устройство е технологията за подсветка Full-Array Local-Dimming (FALD), базира на на Mini LED светодиоди и със зони за локално затъмняване.

Светодиодите във всяка една зона могат да се изключват и по този метод черният цвят в тези елементи на екрана става по-плътен. Mini LED технологията планува потреблението на огромно количество дребни светодиоди, като по този метод подсветката се ръководи по-точно в съпоставяне със общоприетите решения. Избягва се и характерният ореол, характерен за матриците от този жанр.



В монитора ProART PA32UCX се употребяват 1000 зони на подсветка, до момента в който в останалите FLAT модели броят на зоните не надвишава 384. Благодарение на този метод, оптималната бляскавост доближава 1200 кандела на квадратен метър, което даже надвишава условията на стандарта DisplayHDR 1000.

Мониторът се базира на 10-битова IPS матрица с резолюция 3840х2160 пиксела и периодичност на фрагментите 60 Hz. Тя обезпечава 97% обсег на DCI-P3 цветовото пространство и 89% от Rec. 2020 цветовото пространство. На интерфейсния панел са сложени Thunderbolt 3, HDMI 2.0 и DisplayPort портове.

По време на анонса Asus не заяви цената на новия екран ProART PA32UCX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР