По време на изложението MOTO EXPO 2023 в зала Арена

...
По време на изложението MOTO EXPO 2023 в зала Арена
Коментари Харесай

Специални премиери за 100 години BMW Motorrad на MOTO EXPO 2023

По време на ревюто MOTO EXPO 2023 в зала Арена София от 20 до 23 април, ще има един доста, доста специфичен празник. Или по-точно – BMW Motorrad ще празнува своята 100 годишнина. По време на ревюто, а през цялата година, ще се чества вековния празник.

Затова и цялата устременост на щанда на BMW с повърхност 201,5 кв. м в зала Арена София от 20 до 23 април ще бъде под знака на юбилея. Преди 100 години с мотоциклета R 32 се сложи началото на неповторима история на триумфа за BMW. Ще бъдат показани и два специфични юбилейни модела - R nineT 100 years, който бе показан в края на предходната година и R 18 100 years, адаш на един от паметните модели на баварците от предишното.

Другите две министър председатели са не по-малко забавни и вълнуващи. Едната е електрическият СЕ04. Другата пък е най-мощният мотоциклет на BMW Motorrad - M 1000 R.

R nineT 100 years
Преди 100 години с R 32 се сложи началото на неповторима история на триумфа. Компанията отдава респект с една нова икона: BMW R nineT 100 Years. Моделът е лимитиран до 1923 броя и е за феновете, които усещат носталгия. Естествено той е с разпознаваемия боксерен мотор. Той показва #SoulFuel в неговата най-ексклузивна форма. Особеност на мотора е лакът Black storm металик върху хромирания контейнер. Традиционната технология Paint on Chrome е изложение на респект към R 75/5 от 1969 година
Блясъкът от един век може да наподобява и безконечен и актуален. Мотоциклетът беше, е и си остава дизайнерска икона. Limited Edition е изумителен и впечатляващ. Емблемата 100 години го прави публично: „ 1 of 1923 “ и декларира, че това не е мотоциклет за всекиго.

Моделът 100 Years идва с включените висококачествени Option 719 пакети фрезовани елементи Shadow и Shadow II. Те съдържат огледало на края на кормилото, системи за опора на краката и други Към това се прибавя пакетът за комфорт, който носи със себе си потребни характерности като адаптивната светлина при завиване.
Като създател на Heritage света, R nineT постоянно носи в себе си парченце от предишното на BMW и все пак остава актуален.

R 18 100 years
Друг модел, почитащ славата на марката е BMW R 18 100 Years. И той е лимитиран до 1923 броя, модел за феновете. Поставя историческите акценти с доста хром. Например резервоара с форма на капка е с бели линии, който от 1936 година прави R 5 различим. И, естествено, неповторимият боксерен мотор #SoulFuel в неговата най-ексклузивна форма.
Моделът 100 Years е с включена дизайнерска алтернатива хром с голям брой аристократични хромирани елементи, като крачен и ръчен лост, стягане на кормилото, челен похлупак на мотора или огледала.
R 18 стартира своето странствуване като модерна интерпретация на историческите мотоциклети. За това способства и правият, хромиран краен ауспух Akrapovič с вградено лого BMW Motorrad и седалката в цвят бича кръв с капитонирана визия.

M 1000 R
Предизвикателство до лимита или M 1000 R. Kurz M R. Superbike се среща с концепцията за Dynamic Roadster. Неговите гени са от основателите на M машините за моторни спортове и пистата. На това са подчинени мощността от 210 к.с. и с 280 км/ч. оптималната скорост.
Съвършенство е в детайлите. За да могат виртуозите в карането да останат на седалката, M уинглетите пораждат аеродинамични задвижващи сили. При скорост от 220 км/ч. натоварването на предните колела се усилва с 11 кг. Постигната е оптималната непоклатимост с редица системи при придвижване - по-малко наклоняване, Wheelie, по-късно задействане на спирачките и по-ранно ускорение в завои.

M Experience господства в електрониката с 6,5-инчовия TFT екран с анимация за пускане. Благодарение на функционалността Memory един от четирите разновидността на екрана се появява автоматизирано след старта. M е усъвършенстван и за спортната писта. Благодарение на новата комутационна светлинна сигнализация, целият оборотомер мига при постигане на настроените обороти.
Двигателят за Superbike, модернизиран за Hyper Roadster е четирицилиндровият на RR с технология BMW ShiftCam. Той се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди. Достига оптимални обороти от 14 600 об./мин, кото прави M R най-силния роудстър на марката. От 10 000 об./мин нагоре се усеща повече въртящ миг и ускоряване. Асистентът за скорости Pro разрешава бързо превключване от по-висока към по-ниска предавка и назад. Наситеният тон от титановия ауспух има страховит резултат.
Ходовата част е със серийно DDC и изцяло регулируеми пружинни детайли, пригодим демпфер на ръководството и фрезовано закрепване на кормилото. При M R ходовата част на RR е пригодена за условията на Dynamic Roadster. Режимите на каране са Rain, Road, Dynamic, Race и Race Pro. В взаимозависимост от режима, DTC подсигурява оптималната сигурност и пътна динамичност. Асистентът Brake Slide Assist оказва помощ при дрифт със спирачките в завои.

CE 04
Това е машина за града и градските райони. CE 04 е план, който прави първата стъпка към идната нова концепция. Развива се повече от 10 години в решения и концепции за градска подвижност въз основата на електрическа енергия. Затова BMW CE 04 започва нова епоха в дизайна и се интегрира гладко във всекидневието.

Дизайнът на BMW CE 04 се базира на плоския батерия в основата и компактното задвижване. Свободата и решенията при оформлението основават нова хармония. Например отварящото се встрани поделение за багаж или седалката с „ летящ “ тип. Друго преимущество е ниският център на тежестта. Така се реализира елементарно ръководство, изненадваща динамка и наслаждение от карането.
BMW CE 04 се зарежда елементарно от битов контакт 220 V или от BMW Wallbox. Опционално е зарядно устройство за бързо зареждане от 0% до 80% единствено за 65 минути.

BMW CE 04 има нова ефикасна съгласуваност с помощта на BMW Motorrad Connectivity и на приложението BMW Motorrad Connected. 10,25-инчовия TFT екран с опция за делене на екрана е мястото, където се срещат цифровия и аналоговия свят. Мобилността и връзките се сплотяват в едно. Смартфонът е предпазен от намокряне в отделението с вентилация, като в същото време и се зарежда с помощта на USB C връзката.

По отношение на комфорта и сигурността, BMW CE 04 зе неповторим с потвърдената техника на BMW Motorrad. ABS, ASC и интелигентният спешен помощник ECALL са общоприети функционалности. Допълнително се оферират DTC и ABS Pro. Има разновидности на седалка с интегрирана облегалка и отопление, както и електрическа помощ при придвижване обратно. Наличен е и Keyless Ride.

На щанда на BMW на MOTO EXPO 2023 в зала Арена София ще забележим още няколко познати и известни модели. Това са BMW S 1000 RR, R 1250 RS, R 1250 GSAdv, F 850 GS, S 1000 XR, R 1250 R, F 900 R, C 400 GT, R 1250 RT, K 1600 B и K 1600 GT

Moto Expo 2023 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

*Източник: Moto Expo 2023
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР