По време на изложбите БУЛПЕК и МЕСОМАНИЯ ще направим форуми

...
По време на изложбите БУЛПЕК и МЕСОМАНИЯ ще направим форуми
Коментари Харесай

МАРИЯНА КУКУШЕВА ПРЕД СТАНДАРТ: За да си здрав и щастлив, трябва да знаеш какво слагаш на трапезата

По време на изложбите " БУЛПЕК " и " МЕСОМАНИЯ " ще създадем конгреси с присъединяване на диетолози и психолози, споделя ръководителят на Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България /НБСХСБ/.

Изложбите " Булпек " и " Месомания ", които се откриват на 7 ноември, навършиха 25 години. С форумите, които организираме в границите на ревютата, желаеме да покажем, че в пирамидата за хранене има непокътнато място за всяка една от храните.

" Сладка игра с вкусна храна "

Започваме в деня на откриването на изложбите с просветителната игра " Сладка игра с вкусна храна ", която ще се организира от 11 до 12 часа.
Това е един нов модел за занимателно-образователни игри, които нямат спортен темперамент, а основават привички и умения у децата и образуват отношение към това, което те вършат. Ще вземат участие второкласници от учебно заведение " Дрита ", които ще вършат сандвичи с разнообразни типове филийки самун, с разнообразни салами, украсени с обичайни за сезона зеленчуци. Идеята е да научим децата да подготвят съботната закуска за фамилията. Играта е съпроводена с викторина от към 30 въпроса, свързани с хляба, с месото, с полезността на храната. Децата ще бъдат с престилки с логата на нашата акция, с шапки с логото на " Месомания. Всички ще получат дарове от производителите. И ще запазят и отнесат в фамилиите си благия спомен за нещо, което до момента не се е случвало в живота им.

" Храните в клопката на свободния пазар "

Един от най-важните конгреси е на 8 ноември, когато е огромният църковен празник Архангел Михаил. Тогава организираме спорен клуб, наименуван " Храните в клопката на свободния пазар ", взаимно с месопреработвателите. Защо този конгрес е значим? Защото хората престанаха да беседват. Ние единствено се осведомяваме. Знанията стават все по-плитки, а истините някъде потъват. Светът се уеднаквява, тестванията стават критерии за познанието, а там думите са лимитирани. Колкото повече светът се глобализира, толкоз повече ние се размиваме, отдалечаваме се. Вече е ясно, че равните шансове, които търсим в интернет, не са вероятни в живота, в случай че го няма познанието. Плиткостта на познанието е тревожна наклонност, против която би трябвало да се борим всички. Затова, хванати ръка за ръка, толкоз години вървим дружно в една посока - ние ви даваме познанието, вие направете своя избор. На този конгрес ще участват представители на законодателната, на изпълнителната, на контролната власт, както и специалисти в региона на храненето. Не единствено обичайните диетолози, сред които е нашият доайен - проф. Донка Байкова. Тя е един от първите стълбове, на които ние се опряхме, с цел да заговорим за храненето като развой на другарство, да заговорим за храната като материална, само че в това време и като врата към Бога.
Тази година за първи път сме поканили в нашия разговор да се включат двама забавни специалисти, които преглеждат храненето и като държание. Това са психолозите Ипократис Пападимитракос и Детелина Стаменова. Експертното им мнение е извънредно скъпо, тъй като питателните разстройства нормално са огледало на душевен разстройства. И дългият развой на храненето, на салдото в храненето, на истината за храненето, минава през душата. И в случай че тези специалисти не са в нашия трен за далечно пътешестване в името на здравето и информираността на потребителите, нещо от огромната цел няма да се случи - няма да бъдем разбрани, няма да изпратим посланията, които би трябвало да стигат до нашите консуматори. Защото храната може да сътвори химията в организма ни, а в това време да ни даде силата, салдото и настроението, за което доста приказваме, само че мъчно го реализираме.
Ние изрично заставаме на позицията да няма цензура, да няма регулация в храните, само че да има критерии за салдото в храненето и избрания, родени от живота, за естественото хранене. Интернет ни дава повърхностни маркетингови решения, които гонят една единствена цел - да изпразнят портфейла ни. Но тези решения не водят до стабилизиране на здравния ни статус, нито до приятното чувство да споделиш храната си, не водят до уважението на трапезата, нито до шерването на посоката. В колелото на мислене на хората участваме всички ние. Затова е доста добре, че в нашия екип за дълго пътешестване се причисляват нови, известни лица. За да увеличим броя посланици на благосклонност в името на живота, минавайки през храненето.

" Чист етикет, съвременно потомство, споделено прекарване "

На 9 ноември също имаме доста забавен конгрес, който е проведен единствено от НБСХС. Логото му ще бъде настоящо в идващите 10 години - " Чист етикет, съвременно потомство, споделено прекарване ". Темата от предходния ден ще бъде продължена, само че към този момент в посока към състава на храните. Основен сътрудник в това мероприятие е " Пуратос-България " - белгийска компания със 150-годишна компания, която предлага първични материали за производството на самун и сладкарски произведения, водеща в нововъведенията, само че отнасяща се с внимание към чистотата на храните и на здравословния им темперамент. На този конгрес ще представим няколко компании, които са производители на сок от арония, на вино от арония и биовина - " Арониада-Агро ЕООД и " Витанеа ООД ". Ще има дегустация за ценители, които се интересуват от храната и като прекарване, и като мода, само че и като състав, без взаимни отстъпки с това.

Призове за медийните ни сътрудници

След това ще връчим призове-плакети на най-хубавите ни медийни сътрудници в 25-годишната история на ревюто. Те не са доста. От видеомедиите " Канал 3 " е сътрудникът, който ще получи подобен приз.
" Стандарт " е нашият непрекъснат сътрудник, който работи в отбрана на българското произвеждане. " Стандарт " сътвори традиция в това отношение. Когато приказваме за създадено в България - няма слушател, четец, консуматор, образован българин, който да не разсъни в съзнанието си с чувството, че в този конгрес взе участие " Стандарт ". Затова ще получите нашата признателност.
Третата ни медия е " Агрозона ", която е профилирана и от години дружно с нас предлага решения за въпроси, свързани със селското стопанство и с преработвателната индустрия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР