По време на излитане и кацане е по-добре да останете

...
По време на излитане и кацане е по-добре да останете
Коментари Харесай

Ако не искате да рискувате сериозни здравни проблеми, не спете при излитане и кацане на самолет

По време на политане и кацане е по-добре да останете будни - това ще помогне да се избегнат съществени здравословни проблеми, предизвестяват медици.
Ако имате дълъг полет, през останалата част от времето можете да спите умерено, главното е да изберете верните условия за това, сподели PR шефът на Biletix и международен странник Григорий Луговой пред ТАСС, съобщи БГНЕС.
" Сънят по време на политане и кацане може да бъде рисков за здравето - има забележителна смяна на налягането в салона на самолета и по тази причина каналът, свързващ кухината на междинното ухо с евстахиевата тръба се стеснява в междинното ухо. Ако не погълнете слюнка или не се прозявате по това време, това може да докара до появяването на кървене от носа, главоболие, в най-критичните случаи - увреждане на тъпанчето ", сподели той.
Излитането и кацането са освен най-опасните моменти по време на целия полет /въпреки че рисковете в тези обстановки да пострадате съществено са доста по-малко, в сравнение с по време на пътешестване с кола/, само че и значими от позиция на здравната профилактика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР