По време на избори най-неправилното поведение на избирателите, но пък

...
По време на избори най-неправилното поведение на избирателите, но пък
Коментари Харесай

Общинските финанси. Защо не се говори за пари преди изборите?

По време на избори най-неправилното държание на гласоподавателите, само че пък най-правилното за претендентите, е да не става дума за стопанска система и обществени финанси.

За стопанска система на парламентарни избори не е ставало съществено дума от 2005 година. След това фискалните илюзии доминират. На общински избори и претендентите, и гласоподавателите не се интересуват от финансите на общините.

Сложности

Темата е комплицирана и неизбежно е обяснявана на леко дървен език. Финансите на общините са бюджетите им (данъчна политика, доходи и разходи) плюс връзките им с централния бюджет и банките и финансирането на действия и компании.

Връзката сред стопанството на страната и положението на общините е доста мъчно намираема. Недостатък на методологията на Брутният вътрешен продукт и прочие е, че той моделира най-вече на ниво страна. Преводът на тази статистика на естествен език се прави от години от неправителствена организация и се назовава Регионални профили. Той се употребява от Национален статистически институт (откъдето е множеството информация), Сдружението на общините и общини, които си поръчват личен профил.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР