По време на интервю за работа е важно не само

...
По време на интервю за работа е важно не само
Коментари Харесай

6 умни въпроса, които да зададете на интервю за работа

По време на изявление за работа е значимо освен сполучливо да отговорите на заложените ви въпроси, само че и вие да отправите уместни и интелигентни въпроси.

Ако в края на диалога свиете плещи и кажете, че няма какво да попитате, вашият събеседник ще реши, че не сте задоволително способен или заинтригуван да получите тази работа.

Но това не значи, че би трябвало да зададете просто някакъв въпрос, който ви хрумва. Важно е да зададете " умни " въпроси, които да демонстрират вашите ползи и да показват в покажат най-хубавата светлина като претендент.

По-долу предлагаме 6 интелигентни въпроса, които може и би трябвало да бъдат заложени по време на изявлението.

1. " Защо е свободно това работно място? "

Целта на изявлението не е просто да се харесаш на мениджъра по личния състав, и да се покажеш откъм най-хубавата си страна. Събеседването дава опция да научите повече за компанията в която е допустимо да работите.

Подобен въпрос ще ви помогне да разберете какъв брой добре вървят нещата в тази организация. Важно е да разберете какво се е случило с предходния чиновник на свободната позиция: нараснал ли е; уволнен ли е; или самичък е напуснал.

2. " Защо хората харесват да работят във вашата компания? "

Този въпрос ще ви помогне да разберете повече за корпоративната просвета, особено за мечтаната от вас работно място.

Днес доста организации приказват за корпоративната си просвета на своя уебсайт. Така че не задавайте този въпрос непосредствено.

Според специалистите е по-добре той да се сложи по метод, който да разреши на събеседника ви да показа по какъв начин атмосферата в компанията засята и въздейства върху нейните сътрудници.

3. " Ако ме наемете, какво очаквате да реализира за първите шест месеца на работа в компанията? "

Всяка ново вакантно място - значи неуреден проблем, който компанията се пробва да реши благодарение на търсения чиновник.

Ако знаете какво са критериите освен това търсене, какви достижения се чакат от вас, то ще бъде по-лесно да се направи логичен диалог с мениджъра по асортимент на личния състав и да демонстрирате най-хубавите си качества, с помощта на които сте подобаващ за тази работа.

4. " Какво ще би направило претендентът сполучлив за тази служба? "

Ако зададем този въпрос, показвате на другата страна за сериозното си желание си да се постигнете положителни резултати за препоръчаната позиция.

5. " Има ли нещо, което ви кара да се съмнявате, че не подобавам за това работно място? "

Ако имате задоволително храброст да поставите този въпрос, можете бързо да ориентирате и незабавно да предоставите на интервюиращия нужните обстоятелства и информация за себе си, което да го убеди, че сте отличен претендент.

6. " Мога ли и по кое време да се обадя или да пиша, с цел да схвана окончателното решение за моята кандидатура? "

Не се колебайте да попитате за по-нататъшни стъпки в съответния конкурс за дадената служба. Този въпрос е на практика наложителен за всички, които желаят да получат мечтаната работа.

Никога не приключвайте изявление, без попитате по кое време ще бъде взето решението за вашата кандидатура.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР