По време на импровизираното си турне за представянето на автобиографичната

...
По време на импровизираното си турне за представянето на автобиографичната
Коментари Харесай

България Се Моли За Своя Идол. Безкрайно Тъжни Новини За Стефан Данаилов

По време на спонтанното си турне за представянето на автобиографичната си книга той изпитваше усложнения да стои прав пред многолюдната аудитория, която се събираше в салоните из цяла България. На премиерата му във Варна даже се наложи да го изкарат на сцената, седнал върху стол на колелца, тъй като не можел да измине късото разстояние самичък.

Последната здравословна злочестина, за която самият Ламбо показа, е че, треморът на ръцете му минал в паркинсон. Според лекуващия го доктор – акад. Лъчезар Трайков, с новите съвременни лекарства имало вяра положението му да се усъвършенства, написа Пик. Все отново му препоръчвал да не се натоварва и да лежи, а с цел да не се натъжава от самотата, всички негови студенти и близки другари го посещавали у дома.

Преди броени дни Мастера навърши 76 години и за първи път изкарал празника на дивана в дома си. Студентите от класа му в НАТФИЗ обаче му спретнали чудна изненада и го навестили заедно. За всички тях той бил приготвил обичайна почерпка – домашна съветска салата и водка. „ Празникът ми мина умерено. Все отново съм на 76, не са малко. Важното е, че акълът ми сече и мога да деля положителното от неприятното и да преценям къде е истината и къде - лъжата “, споделя огромният ни артист.

Междувременно всекидневието на Данаилов било заето и с подготовка на нов театър за Народния спектакъл, в който той анонсира, че в случай че му стигнат силите, ще си партнира с Аня Пенчева. Племенницата на Ламбо – Росица Обрешкова, споделя, че е обнадеждена за здравето на вуйчо си и разяснява: „ Паркинсонът е болест, с която се преборваш. Тя е за това да се бориш с нея, не да ѝ се отдаваш и да страдаш “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР