По време на галавечер в киноцентър Бояна, Тойота Балканс“ представи пред българска

...
По време на галавечер в киноцентър Бояна,
Тойота Балканс“ представи пред
българска
Коментари Харесай

Звездна пазарна премиера даде старт на продажбите на най-новите Toyota Corolla и RAV4 в България

По време на галавечер в киноцентър Бояна, „ Тойота Балканс “ показа пред българска аудитория последните поколения Toyota Corolla и RAV4 като с официалното събитието бе даден самобитен старт на продажбите на именитите модели в страната. Тричленното семейство на Toyota Corolla беше демонстрирано от цялата гама, включвайки най-продавания автомобил в света в лицето на Corolla, динамичния Corolla Хечбек и стилния Corolla Touring Sports. RAV4 завърши „ Съзвездието на триумфа “ на Toyota с мощното си наличие и своето пето поколение.

С представянето на разширената моделна гама на Corolla, налична в три разнообразни типа купета, Toyota има за цел да отговори на повишените и многостранни упования на клиентите си по света, а с новите си хибридни мотори, моделите съумяват да дадат многофункционални решения за клиентите на марката.

Основна смяна в новата моделна гама на Corolla е създаването на моделите върху новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която освен дава на модела превъзходно пътно държание и повече сигурност, само че и осигурява на дизайнерите на Toyota свободата да придадат на всеки тип купе индивидуален образ. Освен това новото моделно семейство на Corolla има необятна, ниска стойка за по-динамичен дизайн, която се разграничава при спортния и компактен Хечбек, елегантния и многофункционален Touring Sports и изтънчения и влиятелен Седан повече от когато и да било.

Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, напълно новата Corolla има един-единствен стандартен мотор: 1,2-литров турбобензинов със 114 к.с. при Хечбека и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при Седана.

Всички нови коли, основани на платформата TNGA, слагат приоритет върху най-високите стандарти за дейна и пасивна сигурност. Гамата на новата Corolla е основана, с цел да отговори на взискателните стандарти на независимите програми за краштестове и да осигури по-високи равнища на безопасност посредством усъвършенстваните функционалности и системи на най-новата технология Toyota Safety Sense.

Прицелвайки се в сърцето на С-сегмента в Европа, новите Хечбек, Touring Sports и Седан са динамични и стилни коли, които отговарят на всички условия за всекидневието и за разнородни задачи през уикенда, до момента в който комбинират удоволствието от шофирането при всякакви пътни условия с успокояващото придвижване и ниските експлоатационни разходи, неповторими за самозарядната хибридна технология на Toyota.

След четири сполучливи генерации RAV4 носи същия дух на нововъведения, прочут още от първото потомство, а в новото пето поколение моделът стартира нова ера на подобрени динамични характерности и сигурност. Тези достижения са постигнати с помощта на платформата GA-K на Toyota, която за първи път се употребява в SUV.

Със своя невисок център на тежестта и значително нараснала резистентност срещу усукване на купето, новата платформа на RAV4 непосредствено способства за постигането на върховно ръководство, комфорт на возене, просторен интериор, водещо за класа пространство в багажника (580 л при вдигнати седалки), както и свободата за създаване на присъщ и привлекателен дизайн с по-ниска линия на покрива и предния похлупак, както и с по-голям пътен просвет. Освен че обезпечава повече пространство и комфорт, купето демонстира извънредно качество на изработката.

Новият RAV4 остава неповторимо предложение в класа си, тъй като предлага на клиентите самозарядна хибридна задвижваща система – която избират мнозинството потребители в Европа (85% през 2018 г.). Новият 2,5-литров, хибриден Dynamic Force двигател, генериращ 218 к.с. с предно задвижване, и 222 к.с. при задвижване на четирите колела, ще направи модела още по- прелъстителен за клиентите, като доставя обилни усъвършенствания по отношение на мощността, отзивчивостта и ефективността с най-хубавите индикатори в класа си във връзка с разхода на гориво и равнищата на излъчвания.

В същото време системите за задвижване на четирите колела са подобрени цялостно, с цел да може автомобилът да се движи безпроблемно по всякаква настилка. Новата електрическа система AWD-i на RAV4 Hybrid е изцяло модифицирана и усъвършенствана, за да осигури доста по-силно показване при трудни условия и несъмнено ръководство при хлъзгави терени.

Новият RAV4 е и първият модел на Toyota, който се възползва от спомагателни функционалности на Toyota Safety Sense, интегриращи съвременни технологии за предотвратяне на инциденти и осигуряващи повече асистенция на лидера, както и системи, включващи отчасти автономно управление.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР