По време на Евро 2024 реферите ще обясняват своите решения

...
По време на Евро 2024 реферите ще обясняват своите решения
Коментари Харесай

Евро 2024: Само капитаните ще говорят с реферите

По време на Евро 2024 реферите ще изясняват своите решения само на капитаните на тимовете. Това разгласи ръководителят на Съдийската комисия на Роберто Розети. Всеки различен състезател, който даже потърси устен контакт с рефера, незабавно ще получава жълт картон.

С смяната УЕФА желае да усъвършенства атмосферата на терена. От асоциацията се надяват да допринесат и за по-положителен имидж на футбола. „ В УЕФА желаеме съдиите да дават повече пояснения за решенията си. Не е изненада, че имаме футболисти по терените, които не знаят измененията в разпоредбите, не знаят даже и по-стари промени “, съобщи Розети.

„ Ако можем да улесним един градивен разговор сред рефери и капитани, всички ще завоюват. И можем да оставим позитивно завещание за бъдещето на красивата игра “, сподели шефът на реферите.

На капитанът на отбора ще бъде разрешено да поддържа връзка със съдията, в случай че има въпроси по отношение на решения като дузпи, картони или моменти, в които се постанова потреблението на ВАР.

Изключение може да се наложи при случай, че вратарят е капитан. Тогава тимът може да назначи един от полевите играчи да влиза в разговор със съдията, само че това ще се прецизира преди началото на срещата от Евро 2024.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР