По време на евакуацията от западните страни са извели почти

...
По време на евакуацията от западните страни са извели почти
Коментари Харесай

НАТО: Западните страни са извели от Афганистан над 140 000 души

По време на евакуацията от западните страни са извели съвсем 140 000 души, изпълнявайки по 120 полета дневно. Това сподели Франческо Понтекорво, цивилен представител на НАТО в Афганистан, за " Кориере де ла Сера ", представен от БГНЕС.

" Обикновено от Кабул дневно излитаха най-много 6 цивилни и няколко военни самолета. Изпращахме по 120 самолета всеки. За две седмици 80% от общия годишен размер пасажери, 140 000, излетяха ", сподели дипломатът, който се завърна в Рим с последния полет на италианските Военновъздушни сили в събота.
 Ердоган: Остават подозрения за сигурността в Афганистан Ердоган: Остават подозрения за сигурността в Афганистан
Президентът Реджеп Тайип Ердоган приветства умерените изказвания на талибаните, само че акцентира, че подозрения не престават да съществуват, осо...

Според него изселването на бежанци от Афганистан ще продължи - по сухопътни направления до прилежащи страни, от които самолети летят до страни, подготвени да ги одобряват. Той също по този начин не изключи, че след окончателното евакуиране на американската войска летището в Кабул може в последна сметка да бъде отворено за гражданска авиация.

Според графика на " Ла Република ", Съединени американски щати са евакуирали до 105 000 души, Англия - 13 700, Германия - повече от 5 000, Канада - 3700. Италия заяви, че е евакуирала над 5 000 души, от които съвсем 4900 са жители на Афганистан.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР